Site icon FAKTY.org – важливі новини!

300 тисяч гривень від нелегальних копачів: на Дніпропетровщині держпосадовців затримали на хабарі | –

На Дніпропетровщині чотири держпосадовці погоріли на хабарі у 300 тисяч гривень. Як це пов’язане зі створенням піщаного кар’єру під виглядом приватних ставків? І що приховує флагман «Великого будівництва» – компанія «Автомагістраль-південь»? Дізнавалась Олександра Сербін.

300 тисяч гривень від нелегальних копачів: на Дніпропетровщині держпосадовців затримали на хабарі |  -

Хабарниками виявилися очільник селищної ради та голова районної державної адміністрації у Царичанському районі. Саме тут під виглядом улаштування приватних ставків риють незаконний кар’єр для будівництва нової дороги Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка. За даними Нацполіції, цю «винагороду» посадовці отримали для того, щоб змінити цільове призначення землі.

«Голова РДА вимагала п’ять тисяч американських доларів, за ці гроші обіцяла розв’язати питання щодо зміни цільового призначення землі. На даний час обом особам повідомлено про підозру, а судом обрані запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту», – прокоментувала начальниця сектору комунікацій Департаменту стратегічних розслідувань Наталія Калиновська.

Наталія Калиновська розповіла подробиці затримання Фото:

Місцеві активісти переконані: саме через осіб і діяли схеми щодо нелегального піщаного бізнесу в районі.

І хоча у місцевих було багато питань до селищного голови, своєю присутністю на зборах він не порадував. Припускаємо, що після затримання у нього з’явилося ще більше справ. На цьому ми не зупинилися, тож приїхали наступного дня, а на робочому місці застали тільки зачинені двері.

Сам власник ділянок, колишній працівник компанії «Автомагістраль-Схід» Дмитро Алмазов ще у попередній розмові стверджував, що збирається робити тут приватні ставки. Та майже одразу після цієї розмови на ділянці у понад 25 гектарів встановили автомобільні ваги. Цього разу пан Дмитро взагалі відмовився від коментарів.

Пан Алмазов запевняв, що має намір розводити рибу Фото:

На скандал звернув увагу виконувач обов’язків начальника Служби автомобільних доріг, яка є і замовником підрядної компанії, і виконує всі дорожні роботи. Тобто саме вони контролюють всю документацію. В.о. начальника Олександр Коломійцев запропонував активістам звернутися до правоохоронних органів, якщо, на їхню думку, ведеться незаконне видобування піску.

Місцева прокуратура і поліція через таємницю досудового розслідування відмовилися надавати будь-які коментарі щодо кримінальної справи Алмазова. Чи зупинять незаконні дії нелегала та як будуть розвиватися події? Дивіться у наших наступних випусках.

Коментарі

Exit mobile version