Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Активіст: Крадений зі столичних Позняків пісок возять на бетонний завод ім. Ковальської | –

У рамках моніторингу незаконних місць видобування піску активісти ГО «Стоп корупції» виявили, що вантажівки, які незаконно возять пісок із території неподалік від столичних Позняків, прямують для вивантаження нібито на завод залізобетонних конструкцій ім. Світлани Ковальської.

Фото:
Фото:

«Пісок вивозять із місця, де він був намитий ще у 2005 році. Ми займаємося моніторингом і встановили незаконну точку видобування піску.  Простеживши за машинами, ми побачили, що вони возять його на завод імені Ковальської. Ми також зафіксували, що їздять автомобілі «Стромат» – компанії-перевізника між озерами Небреж і Тягле», – розповідає правозахисник Роман Литвин.

Фото:
Фото: скриншот

За його даними, йдеться про пісок неподалік від столичних Позняків, який колись було намито без дозволу на подальший продаж.

«Лише за день вони продають близько 3 тис. тонн піску. Дивно, що такий  великий та законний виробник, як завод Ковальської купує крадений пісок. Можливо, це робиться, тому що він просто-напросто дешевший, а відповідно і вигідніший для сторони-покупця», – наголосив він.

Редакція «у» звернулася за коментарем до пресслужби заводу імені Ковальської з низкою запитань.

Зокрема, з проханням спростувати чи підтвердити завезення на територію заводу та купівлі піску зі столичних Позняків-Осокорків та з уточненням щодо накладних – які фірми у них вказані.

У телефонному коментарі представниця пресслужби зазначила, що компанії необхідний час для перевірки даних та оцінки ситуації юристами.

«На такий запит ми можемо відповісти після отримання його в офіційному вигляді. Відповідь займе не менше трьох днів, адже інформацію потрібно обробити та перевірити», – наголосила вона.

Ми звернулись із офіційним запитом. Якою буде позиція представників заводу імені Ковальської – читайте у наступних матеріалах «у».

Фото: скриншот

Коментарі

Exit mobile version