Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Будівельні матеріали для дому

Будинок повинен бути міцним, як фортеця і зберігати свою привабливість протягом дуже довгого часу. Цегла часто вважається найкращим будівельним матеріалом із усіх існуючих на сьогоднішній день. Він довговічний, зберігається протягом дуже багато часу і досить ефективно заглушує зовнішні звуки. Цегла – надзвичайно універсальний матеріал, який можна використовувати для вирішення будь-яких питань, які можуть виникнути у будівництві.

Найголовніше, щоб він не спалахував (при пожежі цегляна кладка втрачає до 70 відсотків своєї міцності).

Рекомендується, щоб стіни були товщі 52 сантиметрів, щоб будинок міг зберігати тепло.

В даний час на ринку представлена ​​велика різноманітність різних видів будівельних матеріалів. Важливо враховувати характеристики різних доступних будівельних матеріалів, щоб вибрати відповідний для вашого проекту. Цегла має кілька недоліків, найбільш помітними з яких є її висока вартість та необхідність того, щоб фундамент будинку витримував велику вагу. Цегляне будівництво – це сезонне заняття, і після будівництва стін будинку необхідно завершити внутрішні роботи, перш ніж продавати його.

Оскільки піно-і газобетон надійні та довговічні, їх можна використовувати замість цеглини в будівництві. Однак, щоб піноблоки, які використовуються при будівництві будинку, не розкладалися, будову необхідно утеплити та покрити сайдингом чи штукатуркою. Коли будинок побудований з цього матеріалу, він добре зберігає тепло. Також пропонуємо звернути увагу на керамічні блоки

У нашій країні більш поширені кам’яні будови, проте дерев’яні будови зустрічаються частіше, оскільки їх легше будувати, вони вимагають менше часу і коштують на 20 відсотків менше, ніж кам’яні. Для таких будов не потрібен міцний фундамент. В результаті товстих стін будинку, товщина яких варіюється від 200 до 280 міліметрів і не пропускають багато тепла, внутрішня частина будинку нагрівається досить швидко. З іншого боку, деревина дуже горюча, поїдається комахами і псується від вогкості. У зв’язку з цим рекомендується обробляти деревину спеціальними хімічними речовинами.

При будівництві дерев’яних будинків використовують як звичайну деревину, так і клеєний брус. Конструкція з клеєного бруса не потребує додаткової ізоляції і її можна зібрати приблизно за один місяць. Сосна та модрина – це дві породи дерева, які найчастіше використовуються при будівництві дерев’яних конструкцій.

Exit mobile version