Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Час перейти з двовимірних малюнків до 3D-моделей

Якщо ви шукаєте спосіб створити тривимірну (3D) модель із двовимірного (2D) малюнка, ви прийшли в потрібне місце. З роками технологія перетворення 2D-креслень у 3D-моделі стає дедалі доступнішою, дозволяючи будь-кому легко створювати 3D-моделі з 2D-зображення. Серед інструментів для 3D-моделювання найбільш популярними є ZWCAD / ZW3D від розробника ZWSOFT та AutoCAD від Autodesk.

Почнемо з того, що дизайнери все частіше використовують 3D-моделювання внаслідок зростання популярності промислового дизайну. Тож будемо дивитись на можливості інструментів саме з цієї точки зору.

Завдяки двом основним перевагам програмного забезпечення ZW3D (від розробника ZWSOFT) дизайнери можуть працювати з ним. Він включає потужний імпорт даних, а також гібридне моделювання та пряме редагування. Ви можете легко відкрити файли DWG і DXF і зберегти в них задум дизайну, як-от шари, розміри та типи ліній.

Програмне забезпечення для проектування ZW3D дозволяє легко перетворювати 2D-креслення в 3D-моделі. Як перший крок, створіть 3D-каркас на основі 2D креслень. По-друге, ZW3D використовує потужну технологію обміну даними, яка дозволяє дизайнерам швидко та легко переробляти дані. Програма включає гібридне моделювання, а також пряме редагування, що дозволяє дизайнерам зосередитися на моделюванні. За допомогою цього програмного забезпечення ви можете створити концепцію, а потім розробити готовий продукт із усіма функціями програми CAD/CAM.

Також ви можете використовувати робоче середовище 3D-моделювання AutoCAD, щоб перетворити двовимірний дизайн у тривимірну модель. Програмне забезпечення Inventor допоможе вам заощадити час на ручних завданнях і застосувати 3D-моделі для використання в подальших програмах. Використовуючи 2D-матеріали для малювання, ви можете створювати цифрові 3D-об’єкти та перетворювати свої ідеї на креслення .

Невід’ємною технологією 3D-моделювання також є 3D-друк. 3D-друк , також відомий як адитивне виробництво, — це процес, який використовує цифровий файл для створення тривимірних об’єктів шляхом накладання шарів на такі матеріали, як пластик, метал або навіть живі клітини. Це революційна технологія, яка швидко стала популярною у промисловості виробництва та створення прототипів, а також у галузі медицини.

3D-друк революціонізує спосіб проектування та виробництва продуктів, дозволяючи виробникам створювати продукти з новим рівнем складності та точності. Це також більш стійкий процес, оскільки він вимагає менше матеріалів та енергії, ніж традиційні процеси виробництва. 3D-друк має потенціал для революції в багатьох галузях, від споживчих товарів до медичних пристроїв, і, безсумнівно, стане головною силою у майбутньому виробництва.

FDM — це технологія 3D-друку, яка зазвичай використовується для пластикових деталей настільних комп’ютерів. Оскільки деталі, виготовлені за допомогою прямого лазерного спікання металу (DMLS), такі ж щільні, як і ті, що виготовлені за допомогою традиційних процесів виробництва металу, таких як механічна обробка та лиття, їх можна використовувати для створення прототипів і виробництва. 3D-принтер складається з кількох окремих компонентів. Якщо у вас відносно мало деталей, ви можете розглянути 3D-виробництво. Якщо обсяги починають наближатися до сотень, варто звернути увагу на інші виробничі процеси. Найкращий процес заснований на узгодженні переваг і недоліків кожної технології.

Але повернемось до ZW3D — це комплексне програмне рішення CAD/CAM, розроблене для всього процесу розробки продукту, від концепції до виробництва. Він пропонує потужне 3D-моделювання , дизайн форм і можливості обробки в одному інтегрованому, простому у використанні пакеті. Завдяки інтуїтивно зрозумілому інтерфейсу ZW3D дозволяє користувачам швидко й точно створювати 3D-моделі, креслення та програми CAM за частку часу, який вимагається іншими системами. Його розширені функції та автоматизовані функції допомагають зменшити помилки при проектуванні та виробництві, а його комплексний підхід забезпечує послідовність у процесі розробки продукту.

ZW3D є чудовим вибором для будь-якої організації, яка шукає ефективне, надійне та рентабельне програмне рішення CAD/CAM.

Програма ZW3D дозволяє транслювати нерідні дані CAD з різних систем 3D-моделювання. Існує безліч доступних інструментів, які можна використовувати для проектування складних вузлів як зверху, так і знизу вгору. Окрім економії часу на загоєння моделі, деталі можна розділяти безпосередньо за допомогою розділених ліній або розділених граней.

Існує понад 40 типів операцій обробки, які максимально спрощують роботу з усіма типами виробничих процесів. На додаток до широкого спектру інструментів перевірки та моделювання процес обробки є безпечним і надійним. Удосконалена технологія пост-обробки ZW3D Post перетворює дані про місцезнаходження фрези (APT-CL) у машинно-специфічні коди (GM-коди).

Для чого використовується Zwcad? Як наслідок, програмне забезпечення ZWCAD є інноваційним інструментом, який фокусується на оптимізації процесу проектування. Роль ZWSOFT у цьому процесі полягає в тому, щоб бути в курсі галузевих тенденцій і змін. Вони зможуть надати рішення САПР за допомогою експертів, якщо вони тісно співпрацюватимуть з дизайнерами. Це програмне забезпечення полегшить проектування складної геометрії в інженерії та дозволить легше та швидше запускати продукти у виробництво.

Ось  одеякі функції, що дозволяють ZW3D CAD/CAM-рішенню виділитися серед інших:

Крім того, ZW3D існує у різних модифікаціях, що дозволить розробникам підібрати потрібний інструмент:

Lite CAD – Базова САПР

Standard CAD  – Продвинута САПР

Professional  Mold Design – Продвинутя САПР

Advanced  CAD – Продвинута САПР

2-Axis Machining CAD/CAV – Базова САПР з 2-осевим CAM

3-Axis Machining  CAD/CAV – Базова САПР з 3-осевим CAM

Premium CAD/CAE/CAM – Продвинута САПР

Чи Zwcad кращий за Autocad? Для порівняння: ZWCAD і AutoCAD задовольняють потреби користувачів за порівнянну ціну. Але на іхню думку, ZWCAD є найкращим варіантом, тому що має постійну підтримку продукту порівняно з іншими варіантами. Тож ZWCAD/ ZW3D можна вважати кращим завдяки постійному оновленю функцій і версій. Крім того,  у ZWCAD 2024 / ZW3D 2024 також приділяють особливу увагу співпраці та сумісності завдяки інтегрованому хмарному управлінню проектами, покращеному обміну даними та сумісності з іншим популярним програмним забезпеченням для дизайну. А ще ZW3D 2024 також пропонує передові інструменти аналізу та моделювання для структурного, теплового, динамічного руху та аналізу потоку. Залишились ще питання? Тоді звертайтесь до офіційного представника ZWSOFT (розробника ZWCAD 2024 / ZW3D 2024) – компанії Ідеалсофт.

Exit mobile version