Site icon FAKTY.org – важливі новини!

“Діти, коли виростуть, мають пам`ятати , що долі тих, хто лежить у Бабиному Яру, є частиною української історї” – Порошенко

Бабин Яр

Політик наголосив, що тільки збережена історична правда не дасть спекулювати на пам’яті минулого і мотивуватиме політиків до мудрих цивілізованих рішень.

Бабин Яр – спільна трагедія єврейського й українського народів, незагоєна рана, що уже 79 років відкликається болем у небайдужих серцях. На цьому у своєму зверненні наголосив п’ятий президент України, лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко.

“Впевнений, наша єдність не дасть темним тоталітарним часам повернутися. У цьому контексті створення Меморіального музею пам’яті жертв Бабиного Яру та комплексна меморіалізація Бабиного Яру має велике значення для всього людства“, – наголосив політик.

“Наші діти, коли виростуть, мають пам’ятати, що долі тих, хто лежить у Бабиному Яру, є частиною української долі й української історії. Тому я разом із численними активістами закликаю владу продовжити розробку державної Концепції меморіалізації Бабиного Яру, що була створена українськими істориками, представлена громадськості у лютому 2019 року та рецензована міжнародними експертами“, – зазачив лідер опозиції.

Він підкреслив, що тільки ретельно збережена історична правда не дасть спекулювати на пам’яті минулого і мотивуватиме сучасних і майбутніх політиків до мудрих цивілізованих рішень.

“І хоч зараз наша земля уже 6 років страждає від зазіхань агресора, впевнений, ми продовжимо будувати Україну на засадах гуманізму, толерантності, гідності і свободи і пам’ятатимемо про небезпеку, що несуть авторитаризм, дискримінація і нетерпимість“, – додав він.

Exit mobile version