Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Експлуатація акумулятора для електроінструменту: калібрування, обслуговування та ремонт.

У випадку NiCd/NiMh акумуляторів процес калібрування є балансуванням елементів. Ця дія спрямована на вирівнювання напруги на окремих осередках, яка може незначно відрізнятися. Параметри вирівнюються під час заряду батареї за рахунок того, що осередки, що досягли максимальної напруги, віддають свою надмірну енергію іншим елементам. Процес калібрування триває до того моменту, поки кожен елемент акумуляторного складання не досягне максимальної напруги 1,4 В.

Чи потрібно калібрувати літієве акумуляторне складання?

 Калібрування літій-іонної батареї призначене лише для перевірки правильності двостороннього зв’язку між батареєю та зарядним пристроєм. При правильному обміні даними зарядний пристрій не повинен сигналізувати про помилки пошкодження акумуляторних елементів або теплових збоїв під час заряджання.

Коли батарею слід повністю розряджати та заряджати не рідше одного разу на місяць?

 У кожному типі батарей відбуваються хімічні процеси незалежно від інтенсивності їх використання. Тобто навіть під час зберігання акумулятор необхідно періодично заряджати, особливо це важливо для NiCd акумуляторів, які страждають ефектом пам’яті.

Дотримання температурного режиму

 Якщо акумулятор повністю розряджено, зачекайте 10-15 хвилин, перш ніж підключати його до зарядного пристрою. Цей процес необхідний для охолодження елементів та вирівнювання напруги. Такий “перепочинок” важливий не тільки для акумулятора, але і зарядного пристрою, так як завдяки цьому електроніка може правильно ідентифікувати батарею і підібрати для неї максимальну зарядну напругу.

  Для заряджання акумулятора найкраще використовувати зарядні пристрої з датчиком стану заряду та температури. За відсутності інтелектуального ЗУ необхідно самостійно контролювати процес заряджання.

  Якщо в процесі використання виявлено збої та некоректну поведінку АКБ, то рекомендуємо відправити її на ремонт до фахівців. Відновити батарею для електроінструменту можуть тут https://www.aks.ua/uk/remont/accumulyatory.html

Exit mobile version