Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Енциклопедія української міфології – нове шоу на YouTube

Енциклопедія української міфології – це нове шоу на YouTube, яке розповідає про неймовірних героїв та цікаві легенди української міфології. Шоу вже викликало великий інтерес у глядачів. Подивитися його можна на каналі Чарівний світ TV.

Шоу створено за підтримки Українського культурного фонду. Його автор та ведучий – письменник Нік Лисицький. Науковим консультантом проекту виступила фольклористка Олеся Наумовська.

У шоу 27 епізодів, кожен з яких присвячений окремому міфологічному персонажу чи явищу. Глядачі зможуть, зокрема, дізнатися про те, чим українські вовкулаки відрізняються від європейських, яка міфічна істота мешкає майже в кожному українському домі, чи є хвіст в української русалки, як фараони стали героями українських міфів, і чому в українській міфології так багато чортів.

Автори проекту сподіваються, що шоу допоможе привернути увагу до української міфології, і розкриє її потенціал для сучасної світової культури.

Більше про шоу

Шоу «Енциклопедія української міфології» – це чудова ініціатива і зручний спосіб познайомитися з українською міфологією, яка є не менш цікавою та багатою, ніж міфології інших народів.

Шоу від проекту «Чарівний світ UA» безперечно має великий потенціал. Воно може допомогти привернути увагу до української міфології, і розкрити її для сучасної світової культури. Творці шоу обіцяють випустити його не лише українською, а й англійською мовами, що зробить його доступним для людей з усього світу.

Якщо ви й досі розмірковуєте, чи варто перейти за посиланням і подивитися шоу «Енциклопедія української міфології», ось ще декілька аргументів «за»:

Творці шоу розраховують, що воно, як і інші проекти команди, дізнатися про які ви можете на сайті «Чарівний світ», ще більше надихне людей на вивчення української міфології.  Крім того, шоу може сприяти появі нових творів мистецтва та літератури, заснованих на українській міфології, адже творчі особистості, які познайомляться з українською міфологією завдяки шоу, зможуть використовувати цікаві ідеї та образи в своїх роботах.

Exit mobile version