Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Facebook стежить за користувачами й вважає це розумним

У Facebook визнали, що отримують доступ до місця розташування користувачів навіть при відключенні служби Location Services. Компанія вважає такий стан справ розумним.

Інформація про те, що Facebook контролює переміщення людей, з’являлася і раніше, але зараз ІТ-гігант підтвердив цей факт в офіційному листі двом американським сенаторам, Крістоферу Кунсу і Джошу Хоулі. Чиновники попросили компанію пояснити, як вона дізнається місцеперебування і продовжує відстежувати ці дані, коли користувачі відмовляються від відповідної опції.

У відповіді на запит сенаторів, заступник директора Facebook Роб Шерман повідомив, що компанія може визначати знаходження користувача на його IP-адресою і поведінки на платформі, навіть якщо він відключив “службу визначення місцеперебування” на своєму телефоні. Наприклад, платформа може з’ясувати, де знаходиться людина, коли він постійно повідомляє в соцмережі про відвідування заходів у своєму місті.

“Коли служби визначення розташування відключені, Facebook може як і раніше дізнаватися про місцеперебування людей, використовуючи інформацію, якої вони діляться за допомогою функцій Facebook або по IP-адресами та інших мережевих підключень … В рамках використання Facebook люди можуть надавати Facebook певну інформацію про своє місцезнаходження … Вони можуть зареєструватися в ресторані або магазині, або поставити мітку розташування на фотографії, або бути відзначеними в пості френда “.

У компанії вважають такий стан розумним, оскільки на підставі місця розташування Facebook пропонує учасникам соцмережі релевантну рекламу. Такий спокій ІТ-гіганта викликало обурення сенаторів, які піддали критиці бажання компанії заробляти на особистої інформації користувачів, які прямо заявили, що не хочуть цього.

“Facebook стверджує, що користувачі контролюють свою власну конфіденційність, але насправді користувачам навіть не дають можливості перешкодити Facebook збирати й монетизувати інформацію про своє географічне місце”.

Чиновники вважають, що Конгрес повинен вжити заходів проти такого свавілля компанії.

Exit mobile version