Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Геометрія в дизайні офісу та кабінету

Якщо раніше форми й фігури простежувалися в сучасних дизайнах, цього року геометрія посіла перші позиції інтер’єрного рейтингу. Вона стала кульмінаційним рішенням розвитку застосовуваних модних мінімалістичних стилістик. Використання в кабінеті геометричної концепції говорить про практичність, надійність, цілеспрямованість, серйозність, успішність бізнесу. Розглянемо, які переваги несе цей напрямок, як розставити потрібні акценти, вибрати офісні стільці та інші меблі, щоб максимально відповідати тенденції.

Переваги геометрії в офісі

У геометричних сюжетів багато переваг, серед основних можна виділити:

Використання геометрії в оздобленні

Найефектніше буде відобразити геометричні фігури в оформленні стін. Тут головне візуально не перевантажити простір, можна чергувати з однотонними поверхнями або зробити акцентну сторону. Це можуть бути: панелі, шпалери, фарбування, фактурне тинькування, плитка.

На підлозі можна викласти паркет, у певній послідовності, плитку, дошку, ламінат.

Стелю можна виконати з рейковими накладками, балками, панелями. Крім того, є можливість домогтися цікавого ефекту елементами підсвічування, візерунками різних відтінків, натяжними конструкціями з перфорацією.

Меблювання

Стильно виглядатимуть офісні стільці прямокутної форми, без додаткового декору, на металевому хромованому каркасі.

Цікаво в геометричному офісі виглядають столи зі стільницею будь-якої форми із стриманою опорою чи ніжками. Якщо стільниця прямокутна і квадратна – жвавого настрою не домогтися, бо така форма звична. А от у вигляді дуг, трикутника, кола, трапеції – інша справа.

Напівкруглий диван – додасть відчуття комфорту.

Стелажі, відкриті полиці нестандартного розташування можуть стати декоративним елементом.

Шафи – можуть бути відкритими або з фасадами геометричної форми чи малюнком.

Текстиль

Чудова ідея, щоб без ремонту та значного втручання домогтися геометрії в кабінеті. Навіть однотонні стіни, стандартна підлога зі стелею заграють по-новому, якщо доповнити інтер’єр шторами, тканинним панно, килимом або килимовим покриттям. Оббивка дивана, крісла для офісу також може відповідати геометричному напрямку.

Декор

Надати закінченості офісному інтер’єру допоможуть декоративні елементи. Незвичайні світильники, картини або постери з відповідним зображенням, дзеркала, підставки, квіткові вазони. Навіть фурнітура в шафах і ручки стануть продовженням стильної концепції.

Як видно, вибір геометрії – вдале рішення для оформлення офісу будь-якої компанії. Головне, звернути увагу на основні лінії, дотримуватися однієї теми та дотримуватися балансу, щоб інтер’єр не був навантажувальним.

Exit mobile version