Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Митрополитів УПЦ МП Онуфрія та Антонія таємно госпіталізували до лікарні з СOVID-19, – ЗМІ

Предстоятель Російської Православної Церкви в Україні митрополит Онуфрій, митрополит Антоній і ректор Київської духовної академії при Києво-Печерській Лаврі єпископ Сильвестр заразилися коронавірусом і були таємно госпіталізовані.

Про це повідомляє інтернет-видання “Релігійна правда” з посиланням на свої джерела в Києво-Печерській Лаврі.

“За даними наших джерел, митрополити Онуфрій і Антоній проходили тест на коронавірус анонімно, і були госпіталізовані під чужим ім’ям. Так вчинили з метою убезпечити РПЦвУ від звинувачень напередодні Великодня”, – пише видання суботу вранці.

“Найімовірніше, митрополит Онуфрій не проводитиме Великодню літургію, оскільки для нього наразі найважливішим питанням залишається власне здоров’я, а не репутації церкви”, – зазначило джерело.

Видання зазначає, що ввечері 17 квітня митрополит Антоній з’явився в програмі “Свобода слова Савіка Шустера”. Він на цей час залишив клініку і поїхав до Києво-Печерської Лаври, щоб взяти участь у прямому ефірі, про який було домовлено заздалегідь.

Також  ТСН.Тиждень повідомляє, що має підтвердження цієї інформації.

Разом з тим, сам митрополит Антоній у коментарі “Українській правді” спростував інформацію про госпіталізацію себе або митрополита Онуфрія.

“Я перебуваю у себе в келії у Лаврі. У мене температура 36,6, я здоровий. Готуюсь правити ввечері службу в одному з храмів Києво-Печерської лаври.

Блаженнійший Онуфрій перебуває у себе в резиденції. Зазвичай там, де він служить, збирається дуже багато народу, тому Блаженнійший служитиме Пасхальну службу, мабуть, у себе в храмі на території резиденції. В Лаврі він служити не може, бо вона закрита на карантин і ні в неї, ні з неї не можна вийти”, – сказав Антоній.

Станом на вечір 17 квітня у Києво-Печерській Лаврі зафіксовано три летальні випадки внаслідок зараження коронавірусом.

Крім цього в прес-службі Києво-Печерської Лаври повідомили, що після проходження лікування від коронавірусу в Лавру повертаються шість ченців, стан їхнього здоров’я задовільний.

Exit mobile version