Site icon FAKTY.org – важливі новини!

На Донбасі українські захисники збили небезпечні безпілотні літальні апарати окупантів

Українські військовослужбовці збили безпілотні літальні апарати в районі проведення операції Об’єднаних сил. Один з таких був переобладнаний для скидання боєприпасів та здійснення дистанційного мінування. Про це “APnews” пише з посиланням на пресслужбу ООС.

Фото: прес-служба ООС

“З початку поточного року відмічається значне збільшення кількості застосування російсько-окупаційними військами безпілотних літальних апаратів. Метою таких дій є проведення повітряної розвідки, видача цілевказань, коригування вогню, дистанційне мінування місцевості, а також скидання вибухових пристроїв”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що перший такий випадок стався 3 травня неподалік селища Новолуганське. Збитий безпілотник був переобладнаний для скидання боєприпасів та здійснення дистанційного мінування. В ООС заявили, що він містив компоненти, вироблені на підприємствах військового призначення Російської Федерації.

Також 6 травня поблизу селища Гранітне безпілотник противника, що вів повітряну розвідку, був подавлений засобами РЕБ та збитий вогнем зі стрілецької зброї.

“Як виявилось, цей БПЛА типу «ТАХІОН», виготовляється ТОВ «Іжмаш – Безпілотні системи» РФ. Він знаходиться на озброєнні сухопутних військ держави-агресора”, – додали у штабі.

Наголосили, що збираються використати збиті літальні апарати як прямі докази причетності Росії до військового конфлікту на Сході України.

Як повідомляв “” раніше, силовики припинили контрабанду комплектуючих для пістолетів-кулеметів.

Exit mobile version