Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Найкращі інструменти розробки програмного забезпечення та проектування 2023 року

Люди постійно прагнуть бути ефективнішими. Ми хочемо, щоб робота була виконана швидко, акуратно та з найменшими зусиллями. Складність наших вимог і масштаби наших операцій сьогодні потребують все більше інструментів, щоб задовольнити всі наші цілі. У цій статті ми підготували короткий опис програмного забезпечення (як безкоштовного, так і того, для користування яким доведеться платити підписку) для розробників та проектувальників, який може стати у нагоді.

Інструменти управління проектами

1. Basecamp

Basecamp було створено з використанням надзвичайно популярної технології веб-додатків Ruby on Rails. Сам інструмент управління проектами поступово розвивався протягом останніх 15 років, і, схоже, він отримав найбільшу популярність у сфері цифрового та веб-дизайну. Це можна зробити, поєднавши простий інтерфейс користувача з потужними функціями командної роботи, такими як вбудований чат, обмін файлами та співпраця клієнтів у Basecamp. Члени команди можуть легко і для їх використання не потрібно реєструвати облікові записи.

2. Trello

Однією з найпоширеніших безкоштовних програм для управління проектами є Trello. Стартапи, невеликі команди, короткострокові проекти та багато інших ситуацій, коли керівник проекту потребує простої структури, щоб упорядкувати речі, віддають перевагу їй.

Це також корисно для представлення процесу Agile Kanban команді. Дошки, стовпці та картки служать основними операційними одиницями базового інтерфейсу. Обмеження Trello стануть очевидними, якщо ви хочете мати складніший командний процес або якщо ви хочете, щоб уся компанія використовувала одну платформу. Trello має плани передплати преміум-класу, які розширюють можливості, але при значній ціні йому важко конкурувати з іншими інструментами в цьому списку.

3. Jira

Jira — це надійний варіант для бізнесу та одна з найулюбленіших доступних систем керування проектами. Великі підприємства, які мають співпрацювати в численних складних проектах і потребують адаптації робочого процесу завдань, можуть використовувати це якнайкраще. Atlassian також надає Confluence, програму керування даними для співпраці в інтрамережі, яка добре працює з Jira. Для проектів із залученням невеликих команд або короткострокових ініціатив доступні легші та доступніші інструменти.

4. Asana

Спочатку створений як внутрішній інструмент Facebook, він швидко набув популярності та став окремим інструментом. Asana спочатку віддавала пріоритет невеликим командам і лише нещодавно почала включати такі інструменти, як «Портфоліо» та «Робочі навантаження», націлені на великі компанії.

Здатність будь-якого власника завдання оцінювати, як їхні обов’язки впливають на більші корпоративні цілі, є інтригуючою відмінністю. У недавньому інтерв’ю співзасновник додав, що штучний інтелект і машинне навчання будуть використовуватися в майбутніх функціях, щоб давати розумні рекомендації щодо термінів, робочого навантаження та планування.

5. Redmine

Redmine — популярний засіб відстеження помилок із відкритим вихідним кодом, створений на основі Rails, який можна використовувати для обробки помилок і завдань для багатьох проектів. Він має вбудовану вікі, відстеження часу, спеціальні поля, доступ на основі ролей, інтеграцію SCM (включно з git) і підтримку численних проектів. Він також неймовірно настроюється. Незважаючи на те, що Redmine є повністю безкоштовним програмним забезпеченням з відкритим кодом, воно пропонує багато тих самих функцій, що й корпоративна система відстеження помилок. Redmine пропонує зрозумілий інтерфейс користувача, який спрощує визначення вашого першого проекту та початок роботи.

6. Wrike

Завдяки високому ступеню настроюваності, Wrike є фактично суперважкою конкуренцією Jira. Хоча це ще не зовсім так, Jira кидає виклик з точки зору інтерфейсу користувача та UX. Базовий план може вмістити лише до 15 осіб, а це означає, що якщо ваша кількість персоналу зросте навіть до 16, ваш щомісячний платіж дуже значно збільшиться. Малі підприємства повинні знати цю інформацію, щоб уникнути впливу зростання цін.

Інструменти CASE

Інструменти CASE в розробці програмного забезпечення відносяться до групи прикладних програм, які автоматизують процеси, задіяні в життєвому циклі розробки програмного забезпечення, і використовуються керівниками проектів, інженерами та аналітиками для створення програмних систем. Етапи циклу розробки програмного забезпечення можна прискорити за допомогою різних інструментів, включаючи проектування, аналіз, управління проектами, керування базами даних, документацію тощо.

Upper case toolsможна використовувати для планування, аналізу та проектування на багатьох етапах життєвого циклу розробки програмного забезпечення.

Lower case toolsможна використовувати для впровадження, тестування та обслуговування в інструментах автоматизованої розробки програмного забезпечення або інструментах CASE.

Integrated case tools можна завершити всі фази життєвого циклу розробки програмного забезпечення, від збору вимог до тестування та документації.

Інструменти аналізу програмного коду

Використовуючи  інструменти тестування програмного забезпечення в розробці програмного забезпечення, ви та ваша команда можете керувати вимогами, тестовими прикладами, виконанням тестів, відстеженням дефектів, звітуванням, відстежувати показники та інтегруватися з іншими програмами для керування тестовими даними та відстеження помилок.

1. TestRail

Найкраще підходить для тих, хто шукає комплексну веб-систему керування тестами. Відповідно до огляду DevTestOps Landscape Survey 2019, TestRail є найпоширенішою платформою для керування тестами. Він ефективно працює для команд будь-якого розміру, від невеликих команд з одного випробувача до великих команд із 100 і більше. TestRail можна налаштувати для роботи на локальному сервері або в хмарі за допомогою постачальника SaaS. За допомогою персоналізованих списків справ, фільтрів і сповіщень електронною поштою ви можете ініціювати тестування, отримувати дані в режимі реального часу, створювати глибокі звіти та працювати ефективніше.

2. Zephyr Scale

Тестування інтегровано в проектний цикл за допомогою Zephyr Scale, що дає змогу контролювати якість програмного забезпечення та приймати обґрунтований вибір. Поєднавши ZAPI, доповнення до Zephyr Scale, із системами безперервної інтеграції, такими як Bamboo або Jenkins, а також інструментами автоматизації, такими як Selenium, ви можете покращити якість тестування.

3. PractiTest

PractiTest — це повна платформа керування тестуванням SaaS, яка об’єднує всю вашу роботу з контролю якості, процеси, команди та інструменти на одній платформі, щоб розбити організаційні розриви, оптимізувати комунікацію та забезпечити єдине джерело правди.

За допомогою PractiTest ви маєте наскрізну видимість за допомогою настроюваних звітів, інформаційних панелей у реальному часі та динамічних фільтрів, на основі яких можна приймати рішення на основі даних.

4. Testmo

Найвигідніше для сучасних команд, які шукають уніфіковане керування тестами для ручних, пошукових і автоматизованих тестів на одній платформі. Крім того, Testmo повністю підключається до всіх інструментів, які використовують команди тестування, щоб забезпечити безперебійний робочий процес тестування. Разом із багатьма іншими інтеграціями він включає найкращі у своєму класі інтеграції Jira, GitHub і GitLab. Крім того, надсилайте результати автоматизації тестування безпосередньо з конвеєрів CI та створюйте системи та середовища розробки. підтримується будь-яка платформа та інструмент автоматизації тестування.

5. Testpad

Звичайним інструментом керування тестуванням є Testpad. Він більше нагадує електронну таблицю, ніж сховище тестових випадків, але Testpad відрізняється від електронної таблиці тим, що пропонує послідовне форматування, просте командне спілкування та чудові результати, які дозволяють зрозуміти, як просувається тестування. Відкритий характер планів тестування дозволяє використовувати їх практично будь-яким способом, від повністю сценарного керування тестовими випадками до високорівневих інструкцій для дослідницького тестування.

6. SpiraTest

SpiraTest від Inflectra — це найкраще рішення для управління тестуванням і забезпечення якості для компаній і гнучких команд будь-якого розміру, особливо тих, що працюють у регульованих галузях. Платформа поєднує в собі управління вимогами, управління випусками, управління тестуванням, пошукове тестування та керування документами.

7. Avo Assure

Avo Assure — це інструмент автоматизованого тестування без програмного коду, який дозволяє імітувати наскрізні бізнес-операції кількома клацаннями миші. Завдяки своїй неоднорідності тестування є простим для онлайн-додатків, настільних комп’ютерів, мобільних пристроїв, ERP, мейнфреймів, відповідних емуляторів та інших програм.

8. Kobiton

Команди тестувальників і розробників отримують від Kobiton інструменти, необхідні для автоматизації функціонального, продуктивного, візуального тестування та тестування сумісності на реальних мобільних пристроях і пристроях Інтернету речей.

9. ACCELQ

ACCELQ — це хмарний фреймворк на основі штучного інтелекту, який пропонує інструменти автоматизації тестування, які адмініструють веб-інтерфейс користувача, API, додатки Android і настільні комп’ютери. Компанії зі списку Fortune 500 з різних галузей у всьому світі використовують ACCELQ для значного просування своїх цілей автоматизації. ACCELQ полегшує узгодження з Continuous Delivery, прискорюючи автоматизовану розробку втричі та скорочуючи технічне обслуговування на сімдесят відсотків відповідно.

10. LambdaTest

Завдяки своїй масштабованій і надійній кросбраузерній платформі тестування в хмарі, LambdaTest надає різні можливості командам тестувальників. Команди контролю якості можуть скористатися потенціалом LambdaTest для тестування своїх веб-сайтів у більш ніж 3000 різних комбінаціях браузерів і операційних систем. Використовуючи функції платформи, ви можете отримати найкраще покриття тестування, відсутність нестабільності тесту та коротший час виходу на ринок.

11. Selenium

Selenium — це платформа з відкритим кодом, яка оптимізує веб-браузери. Він пропонує єдиний інтерфейс, який дозволяє створювати тестові сценарії різними мовами програмування , включаючи Rails, Java , NodeJS, PHP, Perl, Python і C#.

12. QTP

Заснований на мові сценаріїв VB, Quick Test Professional (QTP) — це рішення для автоматизованого функціонального тестування як веб-, так і настільних програм. Одне з найпопулярніших рішень для автоматизованого тестування в тестовому бізнесі, враховуючи ефективність продукту.

13. Testim

Testim використовує штучний інтелект для прискорення створення, виконання та підтримки тестування інструментів автоматизації. З огляду на те, що тепер будь-хто може автоматизувати тести без потреби кодування, фірми, які хочуть застосувати гнучку розробку, зокрема, використовують Testim для прискорення циклу випуску та значного зниження вартості тестування. У Testim є сотні клієнтів, починаючи від відомих компаній і закінчуючи невеликими стартапами.

14. AppliTools

Applitools — це повністю автоматизована платформа для регресійного тестування візуального інтерфейсу користувача. Можливо, ви захочете спробувати Applitools, щоб дізнатися більше про переваги, які пропонує цей інструмент у плані автоматизації тестів візуального інтерфейсу користувача з регресійним тестуванням у його основі, незалежно від того, чи ви вже серйозно ставитеся до тестування візуального інтерфейсу користувача та шукаєте простий спосіб щоб автоматизувати цей тип тестування для ваших мобільних і веб-додатків, або ви тільки почали вивчати методи тестування візуального інтерфейсу користувача.

Інструменти проектування

1. MATLAB

MATLAB — це мова високого рівня та інтерактивне середовище для чисельних обчислень, візуалізації та програмування, якій мільйони інженерів і вчених у всьому світі віддають перевагу як інструменту інженерного проектування. За допомогою MATLAB ви можете взаємодіяти з людьми з різних сфер, щоб реалізувати свої ідеї, досліджуючи та візуалізуючи їх.

2. CATIA

3D-моделі, які може створити CATIA, є як параметричними, так і непараметричними. Windows, Solaris, IRIX і HP-UX підтримуються цим програмним забезпеченням. CATIA підтримує англійську, французьку, німецьку, італійську, японську, китайську, корейську та російську мови. Щоб використовувати ваш 3D-принтер, ви повинні експортувати моделі у формат STL, який є стандартним для проектування. Dassault Systèmes пропонує інструменти для перетворення файлів старих версій програми, щоб вони були сумісні з новішими, якщо вони у вас ще є.

3. ZW3D

Відомим постачальником систем CAD/CAM є ZWSOFT. ZW3D компанії — це комплексна система CAD/CAM, створена для всього процесу проектування та розробки продуктів. Модуль 3D CAD цієї програми інженерного проектування простий у використанні та значно скорочує час проектування.

4. MechDesigner

Інструмент інженерного проектування MechDesigner був створений спеціально для проектування та аналізу машин та інших товарів, які містять рухомі компоненти, і щоб ці частини рухалися бажаним чином. Незалежно від того, чи має ваша машина чи продукт складні рухи, кілька взаємодіючих механізмів, кулачки, шестерні або розроблені за допомогою САПР деталі, ви можете гарантувати, що ваші ідеї працюватимуть гладко та точно з MechDesigner.

5. PTC Creo

PTC хоче надати виробникам конкурентну перевагу щодо продуктів і послуг в епоху Інтернету речей. PTC Creo, відзначене багатьма нагородами програмне забезпечення 2D і 3D CAD, — це масштабований набір інструментів проектування продуктів, який гарантує швидке повернення інвестицій. Використовуючи 2D CAD, 3D CAD, параметричне моделювання та пряме моделювання, групи інженерів-конструкторів можуть створювати, аналізувати, переглядати та використовувати проекти за допомогою PTC Creo.

6. BricsCAD

Інженери-конструктори звикли до можливостей САПР, які пропонує BricsCAD, але він також включає пряме 3D-моделювання та технології економії часу за розумною ціною. Для користувачів Windows, Linux і Mac цей потужний інструмент САПР «об’єднує розширене 2D-проектування з інтелектом прямого 3D-моделювання».

7. SolidEdge

Програма 3D CAD з параметричними функціями та синхронною технологією називається Solid Edge. Він базується на Microsoft Windows і пропонує інструменти дизайнера для твердотільного моделювання, моделювання збірок і двовимірних орфографічних зображень.

8. Rhino

Найгнучкіший у світі 3D-модельер, Rhino 5, доступний як на Windows, так і на Mac. Rhino — це комплексний інструмент інженерного проектування з тисячами інструментів моделювання та редагування, які дозволяють створювати, редагувати, аналізувати, документувати, візуалізувати, анімувати та транслювати хмари точок, полігональні сітки, криві NURBS, поверхні та тверді тіла без будь-якої складності або обмеження розміру.

Інструменти кодування

1. Dreamweaver

Adobe Dreamweaver — це програма для розробки веб-сайтів, яка дозволяє створювати та публікувати веб-сторінки практично будь-де за допомогою програм, які підтримують HTML, CSS, JavaScript та інші мови. Від аматорів до досвідчених експертів, Dreamweaver корисний для ряду дизайнерів сайтів.

2. Eclipse

Eclipse — це IDE (інтегроване середовище розробки). З іншого боку, IDE — це, по суті, просто текстовий редактор із масою додаткових функцій для певних типів тексту. Оскільки розробники часто працюють у середовищі IDE, якому вони віддають перевагу, їм має сенс продовжувати працювати там, коли прийде час створити файл README проекту, занотувати коротку замітку чи навіть просто скласти список покупок. Тож інколи IDE — це просто текстовий редактор.

3. Ant

Ant найчастіше використовується для створення програм Java. Численні вбудовані завдання, надані Ant, дозволяють збирати, компілювати, тестувати та запускати програми Java. Ant також можна використовувати для створення не-Java-додатків, наприклад програм на C або C++.

4. JUnit

JUnit — це платформа з відкритим вихідним кодом для модульного тестування програм Java. Ця платформа використовується розробниками Java для створення та запуску автоматизованих тестів. Кожного разу, коли додається новий код, певні тестові випадки в Java потрібно запускати знову. Це робиться для того, щоб код був бездоганним.

Висновок

Кожен інструмент розробки програмного забезпечення має свої цінності та цілі. Ключова ідея полягає в тому, що все є інструментом із певною функцією. Ми часто втрачаємо загальну картину, коли загрузнемо в деталях певних технологій. Кінцева мета полягає в тому, щоб вирішити проблеми користувача та надихнути його подумати: «Ого, це ідеальна відповідь для цієї проблеми». Тож спробуйте вибрати найкращі інструменти для роботи. Щодо придбання підписки, чи отримання консультації, можете також звернутись до постачальника широкого спектру програмного забезпечення – компанії Ідеалсофт.

Exit mobile version