Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Офіс Зеленського у трагічних подіях на Донбасі звинувачує ЗСУ, а не Росію

В Офісі Президента вважають, що в ситуації триваючої війни на фронті винні українські військові, а не окупанти.

Таку думку висловило джерело в Генеральному штабі.

За словами співрозмовника, всі ці розпорядження-досить дивні, м’яко кажучи — – виходять з офісу президента. Нібито глава держави схильний звинувачувати в останніх трагічних подіях на фронті не російського агресора, а командирів українських підрозділів, які «свавільничають» і «ведуть свою війну».

Судячи з усього, Зеленського вразили події біля села Зайцеве Донецької області, де загинули троє військовослужбовців 35-ї окремої бригади морської піхоти, — і вразили настільки, що він не звернув уваги на те, що двох морпіхів окупанти вбили підло — порушивши угоду про «режим тиші».

Наскільки нам відомо, президенту розповіли, що і вихід розвідвзводу Одеської бригади, і подальші спроби забрати тіла загиблих і поранених не були санкціоновані «вищим керівництвом». Мовляв, це все “яструби” винні. В результаті чергове грубе порушення Росією законів і звичаїв ведення війни було використано проти України.

«Раніше це були слова і фарс, розведення всякі, відосики в ютубчику і фейсбучике, – говорить офіцер однієї з мехбригад Віктор. – Скільки-небудь серйозних бойових дій бригади і так не ведуть, зараз там чиста позиційна війна. Але тепер все буде інакше: потураючи боягузтву верховного, нам планують заборонити навіть мінімальну діяльність на передку. При цьому нас будуть дуже серйозно контролювати – з відкриттям кримінальних справ і, можливо, посадками. Але гаразд ми. Але хто контролюватиме “ту сторону”?”.

І справді, хто контролюватиме виконання домовленостей з боку російських окупаційних сил-двох армійських корпусів, існування яких РФ ніколи не визнавала і визнавати не збирається? Питання, на жаль, риторичне.

Exit mobile version