Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Особливості виконання монтажних робіт по установці димоходу для газового котла

В житлових будинках з газовим опаленням важливо потурбуватись про обладнання надійної системи для відводу продуктів згорання. В процесі установки димоходу необхідно дотримуватись установлених правил, щоб забезпечити захист здоров’я та життя власників приміщення. При згоранні будь-якого виду палива утворюється небезпечний продукт – чадний газ. Його вдихання приводить до тяжких форм отруєння організму.

Вибір матеріалів для димоходу

Газове середовище, що транспортується за допомогою димоходу, має температуру біля + 150°С. Цей показник слід враховувати при виборі матеріалів для створення конструкції. Система для виводу диму має також відповідати таким вимогам:

Варто віддавати перевагу матеріалам з нульовими показниками газопроникності. Більш легкі конструкції не створюють додаткових навантажень на фундамент будинку. Оптимальним рішенням для зведення димоходу для газових котлів є вибір труб, виготовлених з кистолостійкого нержавіючого металевого сплаву. Також часто використовуються керамічні модулі, цегла азбестоцементні елементи. Замовити монтаж димоходу у Львові можна, скориставшись послугами сайту сервісної компанії.

Особливості проектування димового каналу

В процесі виготовлення проекту на встановлення димоходу в житловому будинку враховуються різноманітні фактори:

По площі поперечний зріз димохідного каналу не може бути меншим за перетин патрубка котла. Щоб уникнути утворення конденсату, який може негативно впливати на цілісність комунальної конструкції, рекомендується установлювати спеціальні зйомні стакани. Гільзування димоходів із цегли за допомогою сталевих труб допомагає збільшити термін їх експлуатації.

Ефективне видалення продуктів згорання забезпечують системи з циліндричною формою. Вони також сприяють швидкому і якісному проведенню профілактичної очистки конструкції. При необхідності в димоході можуть бути відхилення від вертикального напрямку, які не перевищують 30 градусів. В процесі виконання монтажних робіт слід переконатись, що перетини похилої ділянки відповідають нормативним вимогам. Для з’єднання окремих частин конструкції використовуються спеціальні хомути.

Exit mobile version