Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Paessler PRTG & SolarWinds NPM – порівняння

Коли ви відповідаєте за моніторинг ІТ-інфраструктури вашої організації , ви знаєте, наскільки зручно мати спеціалізовану програму, яка виконує всю важку роботу за вас. Можливість визначити, що служба, сервер або програма почали видавати проблеми до того, як хтось із ваших користувачів чи менеджерів дізнається про це, є безцінною, а також робить вас схожим на ІТ-супергероя, хоча в більшості випадків ви будете щасливі, що ніхто не помітив проблеми взагалі, залишаючи вас у спокої, щоб продовжувати свою фактичну роботу.

Ми розглянемо Paessler PRTG проти SolarWinds Network Performance Monitor (NPM) і їх порівняння один з одним у цьому короткому описі продуктів.

Paessler PRTG

Огляд і функції

Paessler PRTG – набор програм, які контролюють кожен аспект вашої ІТ-інфраструктури. Це дозволяє контролювати всі ваші системи, такі як апаратні пристрої, мережевий трафік, серверне обладнання тощо.

Він дуже швидко та легко встановлюється, а також має мобільну сумісність для чудового мультиплатформенного рішення, яке можна використовувати для моніторингу мережевих компонентів практично з будь-якого місця. Він має чудову підтримку постачальників і надає користувачам готові можливості з такими компаніями, як Oracle, AWS, Buffalo, SQL Server, Microsoft Exchange, Dell, HP,  IBM, Cisco та багатьма іншими.

Він також має функцію автоматичного виявлення мережі, карти для максимальної візуалізації сайту, сповіщення та навіть має безкоштовну версію, яку люди можуть використовувати як пробну.

ПЛЮСИ:

МІНУСИ:

Ціноутворення PRTG

Ціни дещо відрізняються для більш повних версій програми: 500 датчиків коштують близько 1600 доларів США, а найвищий пакет із необмеженою кількістю датчиків коштує 60 000 доларів США.

Тому можна з упевненістю сказати, що якщо ви стурбовані масштабуванням своїх можливостей моніторингу, тоді PRTG допоможе вам.

Монітор продуктивності мережі SolarWinds

Огляд і функції

SolarWinds Network Performance Monitor (NPM) — це ще один преміальний продукт, який значно покращить видимість вашої мережі, особливо якщо ви стежите за кількома відділами чи сайтами з одного централізованого місця.

NPM — це кілька рівнів ІТ-функціональності, об’єднаних в один зручний пакет, і вони охоплюють усі функціональні можливості мережі та пакету керування системами , програми для керування системами, платформи ІТ-безпеки, керування базами даних, рішення ІТ-довідкової служби та хмари рішення!

Які елементи ви вирішите включити у своє середовище, залежить виключно від вас, але для цілей нашого порівняння ми розглянемо функцію моніторингу мережі. NPM може ідентифікувати всі ваші мережеві пристрої через SNMP, а також може ідентифікувати всі відповідні підказки від цих пристроїв.

ПЛЮСИ:

МІНУСИ:

PRTG проти NPM: Порівняння функцій за функціями

PRTG

NPM
Мережне сканування, автоматичне виявлення, відображення та карти візуалізації

WMI ICMP SNMP

Функціональність БД і оповіщення

Моніторинг SLA

Моніторинг обладнання

Моніторинг веб-сервера

Сповіщення та моніторинг Active Directory

Звіти та графіки історичних тенденцій

Додаток для смарт-пристроїв: iOS, Android

X

Paessler – є безкоштовна версія (30 днів – повний функціонал, далі обмеження по дотчиках). NPM – є безкоштовна 30-ти денна версія для тестування.

Обидва ці продукти пропонують дуже схожу функціональність у частині моніторингу мережі, і до цього також є багато додаткових функцій, які можна додати за допомогою готових компонентів від кожної компанії.

Яке рішення найкраще підходить для вас?

PRTG — чудовий набір продуктів, який пропонує деякі хороші функції сканування мережі. Встановити продукт легко, а виявлення мережі відбувається легко під час налаштування середовища.

Після налаштування PRTG користувачі зможуть переглядати будь-які аспекти своєї мережі без виконання надто багато роботи. Функція автоматичного виявлення мережі може бачити всі різні сегменти вашої мережі, а потім позначати їх відповідним чином, що робить роботу з сортування та класифікації ваших онлайн-пристроїв швидкою та легкою.

Також можна створювати карти, які дають вам візуальне уявлення про те, що відбувається у вашій мережі. Також можна налаштувати сповіщення, щоб щоразу, коли відбувається конкретна подія, ви могли отримувати сповіщення, щойно на одному з ваших пристроїв виникнуть проблеми.

SolarWinds пропонує дуже схожу функціональність у своєму пакеті Network Performance Monitor. Він підтримує багато постачальників для широкого спектру продуктів і пристроїв, а також пропонує ключову функцію під назвою «Статистика мережі», яка надасть вам детальну розбивку того, що відбувається у вашій мережі.

Також має інтелектуальні карти — що допоможе вам  бути в курсі подій, як і базові показники продуктивності мережі. Розширені оповіщення також попереджають вас, коли будь-які програми, служби чи пристрої починають видавати проблеми, що є чудовою системою раннього попередження.

Тож тут немає явних переможців, оскільки функції та функціональність кожного з них надто близькі, щоб їх назвати. Вирішальним фактором тут буде ваш бюджет і параметри масштабованості, які вам потрібно взяти до уваги.

Найкраще рішення — завантажити з сайтів виробників та спробувати обидва рішення й побачити, яке із них найкраще підходить для вас, а потім прийняти рішення на основі результатів. Також можна проконсультуватись у постачальника рішень – компанії Ідеалсофт.

Гарного моніторингу та успіхів!

Exit mobile version