Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Пам’ятка водієві: коли можна сідати за кермо після вживання алкоголю

Закон України про дорожній рух забороняє керування транспортним засобом особами, вміст алкоголю в крові яких перевищує 0,2 проміле.

Час виведення алкоголю з організму залежить від багатьох факторів, зокрема:

Загалом, можна сказати, що час виведення алкоголю з організму залежить від багатьох факторів. Тому не можна точно сказати, через скільки часу можна сідати за кермо після вживання алкоголю. Краще перестрахуватися і почекати, поки алкоголь повністю виведеться з організму.

Загальна рекомендація така:

Звичайно, це лише орієнтовні строки. Бажано, щоб перед тим, як сідати за кермо, ви перевірили свій стан за допомогою алкотестера.

Час виведення алкоголю з організму може відрізнятися в залежності від багатьох факторів. Тому, якщо ви хочете точно знати, коли можна сідати за кермо після вживання алкоголю, краще перевірити свій стан за допомогою алкотестера.

Ці рекомендації можна використовувати як орієнтир, але вони не є гарантією того, що ви будете тверезі після закінчення зазначеного часу. Якщо ви відчуваєте, що вам все ще недобре, не сідайте за кермо. Краще почекати ще трохи, щоб бути впевненим у своїй тверезості.

Поради які допоможуть вам швидше вивести алкоголь з організму:

Якщо ви вживаєте алкоголь, краще не планувати поїздки за кермом. Продумайте, як ви будете дістатися додому або до місця призначення, не керуючи автомобілем.

Якщо ви все ж таки сідайте за кермо після вживання алкоголю, пам’ятайте про ризики:

Не пийте за кермом!

Додаткові рекомендації для водіїв, які вживали алкоголь:

Якщо ви плануєте вживати алкоголь, краще залишити машину вдома або домовитися з другом або родичем, щоб він вас відвіз.

Exit mobile version