Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Пластикові ПЕТ пляшки: що це таке і в чому їх переваги?

Екологічні проблеми поширили думку про те, що пластик має зникнути через його негативний вплив на природу. Однак пакувальний сектор дуже серйозно поставився до своєї відповідальності в цьому питанні, тому він розвивався та шукав нові способи виробництва з повагою та відповідальністю до природи. Одним із способів може бути ПЕТ -пляшка.

Пластикові пляшки – це тара, без якої ми сьогодні навряд чи обійдемося. Ось чому ПЕТ-пляшки які ви можете придбати за посиланням goodbottle.com.ua — це хороший спосіб подбати про довкілля , не відмовляючись від практичних функцій, які надають нам ці пластикові контейнери .

Не випадково ПЕТ-пляшки стали однією з  найбільш використовуваних упаковок. Ці контейнери є стійкими, економічно доступними та, що найголовніше, підлягають переробці. ПЕТ-пляшки виготовляються з матеріалу з найкращими  характеристиками для вторинної переробки, тому екологічність більше не є проблемою в цьому відношенні, а радше питанням відповідальності з боку споживачів.

Що таке ПЕТ пластикові пляшки?

ПЕТ (поліетилентерефталат) є найпоширенішим матеріалом для виготовлення пластикових пляшок, оскільки його почали використовувати як ємність для газованих напоїв у 1976 році. Це дуже міцний, економічний матеріал, який легко переробляється, тому, крім практичний, його можна вважати екологічно чистим матеріалом.

Перероблені ПЕТ-пляшки легко впізнати за їхньою прозорістю (хоча трохи незрозумілою порівняно з первинними ПЕТ-пляшками), легкістю та гнучкістю, і вони виготовлені з пластику, який не змінює запах чи смак їжі, а також характеристики інших продуктів, які вони видають. містять. ПЕТ-пляшки — це пластикові контейнери, які після використання можна помістити в призначені для цього контейнери, щоб їх можна було переробити.

Ідентифікувати ПЕТ-пляшки дуже просто, вам потрібно лише знайти символ, який їх класифікує, трикутник Мубіуса з трьома стрілками, що представляють три етапи процесу переробки, і цифрою 1 всередині

Щоразу, коли ми знаходимо цей символ на упаковці, ми можемо переконатися, що це пластик, який можна переробити, а точніше ПЕТ-пляшка.

Щоб переробити ПЕТ-пляшки, їх потрібно спочатку помістити у відповідні контейнери після використання, а після того, як вони будуть зібрані відповідними організаціями, вони пройдуть процес механічної переробки для відновлення матеріалу та повторного використання. Ті контейнери, які не можна відновити, можуть пройти інший цикл переробки.

Переваги ПЕТ-пляшок

Основна перевага ПЕТ-пляшок, які можна придбати у виробника goodbottle.com.ua, полягає в тому, що вони виготовлені з матеріалу, який найбільше піддається переробці. Кінцевим користувачам небажано використовувати ПЕТ-пляшки кілька разів. Має сенс переробити їх і повторно виготовити з них нові контейнери.

ПЕТ-пляшкам можуть знадобитися сотні років, щоб зникнути в дикій природі, тому, щоб уникнути шкоди навколишньому середовищу, обізнаність і хороша продуктивність кінцевих споживачів є життєво важливою . ПЕТ-пляшки можна   переробляти кілька разів, і хоча лише ті, які були перероблені один раз, використовуються для харчових продуктів, їх також можна використовувати для упаковки промислових продуктів, таких як миючі засоби чи навіть агрохімікати

Але, окрім того, що ПЕТ-пляшки є найбільш переробленим матеріалом, споживання енергії, води та сировини, необхідних для виготовлення ПЕТ-пляшок, є набагато нижчим, а викиди вуглецю у них також нижчі, ніж у інших матеріалів.

Як зазначалося вище, легкість також є однією з основних характеристик ПЕТ- пляшок, і саме це робить їх транспортування набагато ефективнішим, припускаючи значне скорочення викидів CO2 та використання бензину та шин.

Крім того, однією з побічних переваг використання ПЕТ-пляшок є кількість робіт, які стають необхідними як для відновлення, так і для всього   процесу переробки упаковки .

Використання ПЕТ-пляшок для вашої продукції є першим кроком до зменшення впливу вашої компанії на природу.

Exit mobile version