Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Пошук роботи за кордоном для українців: способи, розповсюджені вакансії

Війна, яка відбувається на території України, змусила мільйони українців виїхати до інших країн. Знайти роботу за кордоном нелегко, але потрібно, щоб мати стабільний дохід. Які є способи пошуку роботи в європейських країнах? Які вакансії пропонують українцям?

Способи пошуку роботи за кордоном

Найчастіше українці влаштовуються на офіційну роботу в 2022 році в Польщу, Литву, Латвію, Чехію, Австрію, Німеччину та інші європейські країни.

Способів як працевлаштуватись за кордоном декілька. Кожен з них має свої переваги та недоліки:

  1. Самостійно, за допомогою родичів чи знайомих, які мають досвід роботи в країнах Європи. Вони порадять де краще влаштуватись, деталі роботи. Але це будуть індивідуальні враження та особистий досвід людей, якого зазвичай недостатньо для повноцінного пошуку робочого місця.

  2. За допомогою інтернет-ресурсів. Зараз є велика кількість сайтів з пошуку роботи в різних країнах. Перевагами буде те, що людина має змогу переглядати безліч вакансій, розсилати резюме та напряму спілкуватись з роботодавцем. Варто враховувати, що такий процес може зайняти велику кількість часу та є шанс зіштовхнутись з роботодавцями-шахраями.

  3. За допомогою кадрових агентств. На платній основі фахівці агентств допоможуть знайти вакансії, навіть якщо клієнту потрібна робота за кордоном без знання мови. Крім цього, агентства допомагають з оформленням документів.

Як визначитись з містом для працевлаштування?

Для того, щоб визначитись з країною та містом працевлаштування важливо знати про особливості трудового ринку та інші важливі фактори:

В Польщі легше знайти роботу для українців в Варшаві, Познані, Гданську, Вроцлаві, Кракові, Катовіце, Ополе та інших містах.

Робота за кордоном, яку пропонують українцям

Іноземні роботодавці пропонують працевлаштування багатьом категоріям українських громадян: чоловікам, жінкам, студентам, сімейним парам. Студентам можна працювати вільний від навчання час.

Найбільш актуальна робота за кордоном https://1viza.com/ для українців є в сферах: будівництво, перевезення, сільське господарство, виробництво, туризм.

Exit mobile version