Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Пропіленгліколь: що це та навіщо потрібен у житті

Пропіленгліколь – популярний хімікат, який сьогодні допомагає нам у багатьох сферах життя. Його можна зустріти майже на всіх продуктах косметичної промисловості, а також нерідко у продуктах харчування. Також купити пропіленгліколь для вейпа – актуально для виробників сучасних цигарок.

Що таке пропіленгліколь та які має властивості

Пропіленгліколь, який ще відомий за формулою С3Н8О2 – це органічна сполука, яка відноситься до класу гліколів та не має запаху або кольору. За структурою це в’язка речовина, яка добре розчиняється у воді, а також у майже всіх розчинниках природнього походження, наприклад: маслі, етанолі, ацетоні, діетиленгліколі тощо. Точка плавлення даної рідини складає близько 60 градусів, а точка кипіння приблизно 188,2 градуса. До хімічних властивостей пропіленгліколю відносяться:

Пропіленгліколь – це безпечна речовина, яку можна спокійно використовувати у виробництві та придбати за посиланням https://www.propylenglikol.com.ua/. На які сфери більш всього впливає пропіленгліколь?

  1. Пропіленгліколь у харчовій промисловості використовується як зволожувач, завдяки своїй гігроскопічності та як стабілізатор. Він допомагає довше зберігатися продуктам, таким як морозиво, різноманітні соуси, сирні продукти, готові страви тощо. Також пропіленгліколь використовують як ароматизатор та засіб проти змерзання продуктів, наприклад морських. Через свою безбарвність та відсутність запаху пропіленгліколь використовують у багатьох продуктах.
  2. У косметичній промисловості є найпоширенішим продуктом, тому що він допомагає зволожувати шкіру та зберігати її молоді властивості. Ця речовина підсилює дію усіх інших елементів, які входять у склад косметичних лікарняних та мас-маркет засобів для догляду за обличчям, тілом та волоссям. Ви можете зустріти цей хімікат на етикетках таких продуктів: лосьйони, креми, мила, шампуні, бальзами, різноманітні маски для обличчя та волосся. Пропіленгліколь попереджає сухість шкіри та покращує загальний її вигляд та відчуття. У декоративній косметиці пропіленгліколь використовується як зв’язуючий агент. Він допомагає забезпечити рівномірний розподіл пігментів та зберігає їх стійкість протягом тривалого часу у таких продуктах, як: тіні для повік або губні помади. Саме пропіленгліколь допомагає розподілити всі інгредієнти у продуктах рівномірно.
  3. У медичній промисловості пропіленгліколь виступає як розчинник для медичних препаратів для подальшого їх використання в ін’єкціях, оральних розчинах та настоях. Служить як в’язкувач для гелів, які використовуються для ультразвукової діагностики та лікування.
Exit mobile version