Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Російська Федерація намагається використати загострення конфлікту в Нагірному Карабасі

Росія буде намагатися використати військовий конфлікт на Кавказі для легалізації анексії Криму

Росія буде намагатися використати військовий конфлікт на Кавказі для легалізації анексії Криму

Російська Федерація намагається використати загострення конфлікту в Нагірному Карабасі для усунення незручного режиму Ніколи Пашиняна у Вірменії.

Російська Федерація намагається використати загострення конфлікту в Нагірному Карабасі для усунення незручного режиму Ніколи Пашиняна у Вірменії. Одночасно Кремль спробує перенести переговори з врегулювання конфліктів у Карабасі та на Донбасі з Мінська до Ялти.

Нагадаємо, що президент Азербайджану Ільхам Алієв та представники Росії одночасно заявили про те, що Мінська група ОБСЄ (Росія, США, Франція), яка займається врегулюванням Карабахського конфлікту, фактично вичерпала свої можливості. Зокрема, Алієв заявив, що три країни можуть продовжити роботу, якщо збережуть нейтралітет і озвучив вимоги припинення вогню в Нагірному Карабасі.

Крім того, він звинуватив керівництво Вірменії, а також ряд європейських країн, які, за його словами, бажали зберегти статус-кво в Нагірному Карабасі, в загостренні конфлікту в регіоні. Президент Азербайджану підкреслив, що він багато разів звертався до Мінської групи ОБСЄ, світової спільноти з проханням вплинути на Єреван, ввести санкції проти вірменського керівництва, але так і не був почутий.

Алієв закликав Єреван вибачитися перед народом Азербайджану і публічно заявити, що Карабах – це не Вірменія. Тільки після цього можна повернутися за стіл переговорів.

Exit mobile version