Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Ринопластика: пам’ятка для підготовки

Ринопластика перетворює людину і вважається одним із найефективніших способів зміни зовнішності. Обличчя після операції виглядає молодшим, стає більш відкритим, усуваються видимі дефекти та проблеми з диханням.

Щоб операція пройшла успішно, необхідно дотримуватися всіх рекомендацій фахівців і слідувати вказівкам з пам’ятки перед ринопластикою. Це допоможе мінімізувати можливі ускладнення і скоротить тривалість періоду реабілітації.

Особливості підготовки

Під час підготовки до операції вкрай важливо вибрати досвідченого пластичного хірурга. Під час вибору необхідно звертати увагу на такі нюанси:

Ознайомитися з роботами досвідченого пластичного хірурга вищої категорії можна за посилання на сайті профільної клініки: https://medicalplaza.ua/rinoplastika.

Пластика носа буває функціональною та естетичною. У першому випадку метою операції є нормалізація дихання пацієнта, виправлення перегородки, усунення хропіння.

Естетична ринопластика проводиться для виправлення розміру і форми носа, корекції косметичних дефектів.

Деякі фахівці виконують обидва види пластики, інші роблять щось одне. Цей факт також слід враховувати під час вибору. Фахівці медичного центру Medical Plaza виконують усі види пластики.

Оптимальний час для пластики

Не можна проводити хірургічне втручання в разі запалення слизової носа, сезонної алергії, ГРВІ. Наявність ексудату в порожнині носа значно ускладнює як проведення операції, так і загоєння тканин після її закінчення.

Важливо унеможливити розвиток риніту й одразу після пластики, адже пацієнту протягом двох тижнів вкрай небажано сякатися і чхати. Ці дії створюють надлишковий тиск повітря в порожнині носа, що може призвести до розходження швів. Якщо під час періоду реабілітації виникає бажання чхнути, зробити це можна тільки з відкритим ротом.

Під час підготовки до ринопластики і після завершення операції бажано менше бувати в людних місцях, самоізолюватися, щоб до мінімуму знизити ризик розвитку респіраторних інфекцій. Найкраще робити пластику носа поза сезоном грипу та ГРВІ. Плануючи дату хірургічного втручання, необхідно врахувати, що після його закінчення пацієнту потрібен буде відпочинок протягом 7-14 днів.

Первинна консультація з хірургом

На першій консультації необхідно якомога чіткіше і докладніше розповісти фахівцеві про свої проблеми та очікування від операції. Обов’язково потрібно з’ясувати, як давно фахівець виконує ринопластику, скільки операцій він уже зробив. Також можна подивитися портфоліо. Якщо є можливість, бажано поспілкуватися з іншими пацієнтами.

Після того, як вибір зроблено, починається підготовка до операції. Лікар проводить ретельний огляд порожнини носа за допомогою спеціальних інструментів або ендоскопічної техніки. Після цього робляться фото пацієнта в профіль і анфас. За допомогою спеціальної програми на комп’ютері моделюють результат операції. Це дає змогу пацієнту зрозуміти, чи правильно він пояснив лікарю свої побажання і побачити, який вигляд матиме його ніс після пластики. Лікар розповідає про те, які обмеження чекають на людину після операції і які приблизні терміни відновлення.

Аналізи та обстеження

Для виключення протипоказань пацієнту призначають такі обстеження:

Дозвіл на проведення операції дає терапевт. За необхідності можуть бути призначені додаткові обстеження, а також консультації профільних фахівців. Перед хірургічним втручанням необхідно відвідати анестезіолога.

Протипоказання

Заборонено проводити пластику носа за наявності таких протипоказань:

Що взяти перед операцією із собою?

Збираючись у клініку, необхідно взяти зручний одяг, який не потрібно буде знімати через голову, гумові шльопанці або капці. Можна також узяти з собою навушники, оскільки дивитися кіно або читати після операції ви не зможете через накладену лангети і набряк.

Етапи підготовки (що можна і що не можна робити перед операцією)

Ось основні рекомендації перед пластикою носа:

Exit mobile version