Site icon FAKTY.org – важливі новини!

SEO живе та розвивається: що важливо знати про просування сайтів

Досить часто в мережі можна побачити висловлювання про те, що SEO вичерпало собі і не приносити жодної конкретної користі. Однак істина полягає в тому, що SEO змінюється, удосконалюється, тобто еволюціонує.

Поки ваш блог маловідомий, він, як правило, більше залежить від пошукових систем, що генерують для нього цільовий трафік. Крім цього, з пошуку ви отримуєте переходи і за низькочастотними ключами, на розкрутку за якими не витрачено жодної копійки. Наступна SEO-аналітика допомагає ефективно збирати важливі відомості про ваших читачів, їхню поведінку, використовувати цю інформацію для залучення додаткового трафіку.

Просування сайтів: embo.com.ua

Маючи правильну структуру та веб-архітектуру блогу, ви можете забезпечити читачам позитивний досвід користувача, легко зафіксувати вдалі рішення і лише зрідка доопрацьовувати або експериментувати з окремими моментами, витрачаючи менше грошей на доопрацювання, редизайн та інші робочі моменти, що виникають у процесі розвитку веб-ресурсу.

Є кілька областей, які часто можуть бути проблемними для блогерів, які оптимізують. На цих основах SEO-оптимізації сайту-блогу ми зупинимося докладніше.

Що робити для блогу разом із SEO?

Пошукове просування блогу – це важливий, але не єдиний аспект успіху, є інші моменти, які необхідно враховувати. До основних моментів належить:

  1. Кожна стаття та сторінка мають бути зовні привабливими. Дизайн сайту має бути зручним для користувачів, щоб люди могли легко переглядати контент та використовувати всі доступні функції.
  2. Важливо залишатися активним у соціальних мережах, але не варто робити це дуже нав’язливо. Додане посилання на новий пост і заклик до обговорення – це норма, а ось щоденне нагадування про нещодавний матеріал – перебір.

  3. Регулярна публікація нових матеріалів, таких як статті, огляди, посібники, списки та тематичні дослідження, допоможе збільшити кількість читачів.

  4. Використовуйте метрики та аналітику, щоб оцінити успіх кожного посту або типу контенту, який ви створюєте.

  5. Ви також можете почати розмову або відкрити коментарі, щоб активізувати читачів. Але потрібний ефект найчастіше дає лише своєчасний зворотний зв’язок від автора.

  6. Ще можна і потрібно виступати в якості експерта в інших виданнях та/або відвідувати спеціалізовані офлайн-заходи та нагадуйте про свій сайт.

Методи, які більше не працюють:

Необдумане придбання великої кількості неякісних посилань на веб-сайт.

Системи пошуку також удосконалюється, уважніше ставлячись до якості. Не варто робити прогін за різними каталогами, адже ефекту від цього буде 0. При поганому розкладі дані дії можуть тільки нашкодити вашому ресурсу. Популяризація із застосуванням зовнішніх посилань існує і зараз. Вона добре собі зарекомендувала. Варто відзначити, що працює цей спосіб тільки в тому випадку, якщо розміщувати посилання на якісних та трастових сайтах;

Переоптимізація текстів

У таких матеріалах великий відсоток входження ключів. Якщо розібратися, то, по суті, такі тексти не мають жодної цінності, оскільки вони написані виключно для систем пошуку. Неймовірно, що згаданий набір слів зацікавить відвідувача сайту. Відомі майданчики, такі як Google чудово знають про спроби підняття релевантності сторінки нечесним шляхом.

Є часті випадки, коли системи карають таких хитрунів. Ключові слова варто грамотно вписувати у текст, не відлякуючи читачів. Контролюйте частоту їх застосування та обов’язково включіть цей пункт у технічне завдання для копірайтера;
накрутка поведінкових факторів. Методика полягає в тому, що за допомогою спеціалізованих ресурсів створюється видимість відвідувань сайту. Теоретично, такі прийоми показують пошуковикам, що сайт цікавить відвідувачів та його становище у списку має підніматися.

Нещодавно такий метод мав позитивний ефект, але з часом алгоритми стали більш удосконалені. Пошуковики навчилися визначати схожі махінації.

Яке SEO сьогодні: що необхідно впровадити

В даний час системи пошуку значну увагу приділяють тим критеріям, які роблять ресурс більш привабливим, цікавим та зручним для користувачів.

Якщо у вас є інтернет-магазин чи сайт послуг, запитайте себе: «Чи зможе мій бізнес вижити без пошукового просування?» Більшість відповідей буде однозначною — «ні, без пошукового просування тут ніяк». Незважаючи на те, що деякі ставляться до SEO дещо зневажливо, факт залишається фактом, пошукове просування – важливий канал!

Будь-який власник веб-сайту розуміє важливість трафіку, що надходить з пошуку. Для блогу – це настільки ж важливий момент, чи це окремий ресурс або один із розділів бізнес-сайту. Оптимізація блогу відрізняється від аналогічної роботи з іншими ресурсами, тому ми розглянемо основні моменти.

Нерідко під час ведення блогу адміністратор (власник, контент -менеджер) мало займається кодом. Як правило, публікація нової статті проводиться через адмінку, система управління контентом самостійно генерує основний код. Популярні блогові “движки” спочатку частково оптимізовані під вимоги пошукових систем. Але іноді цього недостатньо, тому блогеру варто більше контролювати цей процес і оптимізувати блог (WordPress, Drupal або інша CMS використовується для нього).

SEO та ефективний веб-дизайн сьогодні «нерозлучні друзі». Без першого неможливе друге і навпаки. Хороший веб-дизайн дозволяє створити блог, який приваблює читача та переконує робити цільові дії. Але якщо ресурс не відповідає поточним SEO-рекомендаціям, його позиції страждатимуть, що зменшить кількість відвідувачів.

І навпаки, якщо увага була зосереджена тільки на SEO та пошукові боти задоволені, блог буде добре ранжуватись і отримає багато трафіку з пошуку. Але як тільки користувач побачить незручну структуру та відразливий дизайн, то він йтиме, поведінкові фактори погіршуватимуться і про популярність знову не буде.

Щоб бути успішним у сучасному цифровому світі, однакова увага має бути приділена і розробці, і пошуковій оптимізації блогу.

Збираємо всі разом

Є важливі основи SEO оптимізації блогу, які дозволяють йому бути стратегічно перспективним та успішним:

  1. Аналіз ключових слів. При запуску бізнес-сайту вивчення семантики обов’язкове. Те саме можна сказати і про блоги. Для збору семантики потрібно глибоко розуміти інтереси та потреби цільової аудиторії, визначити які з них може задовольнити ваш ресурс. І на підставі цього оптимізувати блог під цю аудиторію та із застосуванням потрібних ключовиків.
  2. Технології . Перед розробкою необхідно дати відповіді деякі питання щодо технологій. А саме, на якій платформі буде побудований ресурс (WordPress, Drupal, Joomla і т.д.), які скрипти та програми потрібні, яку мову програмування використовувати? Коли остаточне рішення вироблено, вся команда проекту має ухвалити це на 100%.
  3. Ієрархія контенту. Добре оптимізований блог – це вебсайт і для людини, і для пошукових систем. Сьогодні недостатньо створювати хороший контент, його слід планувати на перспективу, грамотно розміщувати і структурувати. Ефективне планування та розміщення контенту передбачає не лише використання творчих ідей при розробці дизайну, а й грамотну навігацію та внутрішнє перелінкування.
  4. Зручність для користувача. Зазвичай особлива увага приділяється головному меню, наскрізній навігації та іншим основним моментам блогу. Але реальність така, що користувачі не завжди приходять через передні двері і слідують слідами пелюстків троянд, які ви їм залишили. Чим більше сторінок чи контенту має ваш ресурс, тим більше можливостей у людей знайти вас, і коли вони «приземляються» на будь-якій із цих сторінок, має бути впевненість, що їм легко орієнтуватися тут. Важливо відразу донести до користувачів, де вони опинилися, і дати можливість перейти на будь-яку іншу сторінку в кілька кліків миші.

Методи SEO, які швидко розвиваються:

Юзабіліті

Потрібно організувати роботу ресурсу таким чином, щоб гість міг здійснити необхідні дії та повернувся ще;

Сайт адаптований під мобільні пристрої. Для зручності використання інтернет-проект повинен відкриватися на всіляких пристроях або по – іншому-бути адаптивним;SEO копірайтинг і якісний контент.

Оптимізуючи текст і мета-теги (title, description), потрібно стежити за їх частотністю і природністю входження, щоб стаття залишалася читабельною, корисною та інформативною, а користувачеві хотілося прочитати її до кінця;зовнішня оптимізація.
Якісно виконана зовнішня оптимізація-один з головних кроків до успішної популяризації сайту в пошукових системах. Для отримання хорошого результату варто відповідально підійти до підбору донорів. Потрібно брати до уваги їх напрямок і відвідуваність, ключові слова, які застосовуються, і базовий критерій.
Посилання повинна бути розміщена максимально органічно;Соціальні сигнали соцмережі дуже популярні серед інтернет-користувачів. Це прекрасно знають пошукові системи. Сприятливо впливають на позиції вашого сайту згадки про нього в соціальних мережах, лайки, репости.

Exit mobile version