Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Сепаратиста Сороченка, який бив АТОвця, в суді Хмельницького облили нечистотами. ВІДЕО

Прибічника “руського міра” із Бердичева Артура Сороченка, який образив і побив ветерана АТО та виклав відео інциденту в YouTube, у Хмельницькому облили “рідиною темного кольору”

Це сталося 15 листопада, коли Хмельницький міськрайонний суд мав з другої спроби провести підготовче засідання щодо Сороченка.

Перед хмельницьким судом блогера на прізвисько “Квадрат” зустрічали проукраїнські активісти. Сороченко теж приїхав із “групою підтримки”.

Місцеві активісти не дали обвинуваченому зайти у приміщення суду – один із них облив обвинуваченого “рідиною темного кольору”, далі в хід пішли газові балончики та бійка. Хмельничани заявили, що це Сороченкові за те, що він “підняв руку на АТОшника”.

У супроводі поліції Сороченко таки зайшов до приміщення. Однак і там, в коридорах, поліцейські декілька разів розбороняли хмельничан та “групу підтримки” блогера.

Слухання розпочали, коли всіх охочих перебувати у залі суду взяли в кільце поліцейські і Сороченко зміг зайняти своє місце на лаві підсудних.

Потеріплий учасник АТО, як і минулого засідання, не з’явився. Як повідомила секретар судового засідання, повістка, надіслана йому додому, повернулась на адресу суду, а на телефонні дзвінки він не відповідає.

Вдалося зв’язатись з його дружиною, яка повідомила, що чоловік відмовляється приходити на суд.

За словами прокурора, поліцейські відвідали місце проживання атовця, однак двері ніхто не відкрив. Державний представник намагався у залі суду зв’язатись телефоном із потерпілим, однак ніхто не відповів.

“Вважаю, що слухання провести можна без потерпілого, оскільки він і не з’явиться у засідання. Він і не хотів написати заяву цю. Його змусили деякі люди, не зрозумілі”, – заявив Сороченко.

Призначити розгляд справи по суті без АТОвця просили адвокат блогера і прокурор. Однак суддя Трембач сказав, що хоче почути в залі суду думку потерпілого і переніс слухання на 3 грудня.

“Проводжали” підсудного димовими шашками.

18 серпня у Миколаєві поліція затримала відеоблогера з Бердичева Артура Сороченка, який побив ветерана АТО й поширив відео із записом цього інциденту. Також він погрожував зґвалтувати народного депутата Геращенка, вчиняв інші хуліганські дії.

У липні він у Хмельницькому вчинив хуліганські дії, образив і побив ветерана АТО, заявив, що в України немає війни з РФ, та поширив запис своїх дій у відеоблозі. Це відео широко розійшлося в соцмережах, зокрема російських.

Зловмисник відомий за прізвиськами “Малиш”, “Квадрат” і “Турик Бердичевський”.

Хмельницький міськрайонний суд заарештував його до 1 жовтня із заставою 40 тис. грн.

 

Поліцейським насилу вдалося взяти в кільце Сороченко для того, щоб блогер зміг зайняти місце на лаві підсудних. Підігрівається в скоєнні нападу активіста затримали правоохоронні органи.

 

 

Exit mobile version