Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Сезон барбекю? Найкращий одноразовий посуд

Як прожити без посуду? Відповідати на це питання не варто, оскільки корисність посуду загальновідома. Існують різні види одноразового посуду в залежності від матеріалів, з яких вони виготовлені. Одноразовий посуд особливо цінується в літню пору року, коли ми часто харчуємося на природі, біля води або в парку. Ось добірка різноманітного одноразового посуду, яка може бути особливо корисною для вас влітку.

Сезон барбекю? Ось який одноразовий посуд варто мати

Якщо раніше одноразовий посуд включав лише тарілки та столові прилади, то сьогодні це не так. Тепер вони доступні в різноманітних кольорах і форматах, щоб задовольнити будь-які потреби. Для простої трапези з друзями або великого коктейлю ви можете вибрати з широкого асортименту посуду від професіоналів: одноразові квадратні тарілки, одноразові склянки, келихи для шампанського, одноразові прозорі пластикові фужери, багаторазові пластикові ножі та виделки, бамбукова соломинка… величезні: паперові

Стаканчики, стаканчики з пінополістиролу або одноразові пластикові стаканчики це основа кожного заходу, особливо на відкритому повітрі. Однак існує набагато більше типів одноразових стаканчиків наприклад стакани з купольною кришкою, які можна використовувати при організації вечірки в саду. Скляні чашки довговічніші, ніж пластикові, і виглядають набагато елегантніше. Якщо ви плануєте подавати гарячі напої, незамінними можуть стати чашечки. У них є слух, який дозволяє дуже легко пити гарячі напої. Якщо ви дійсно дбаєте про екологію, то кращим вибором стане коричневий крафтовий стаканчик .

Під час заходу, навіть на відкритому повітрі, є напої, які набагато смачніші зі склянки. І тут теж є одноразові рішення. Ви можете отримати келих, схожий на келих для шампанського або вина. Якщо це захід за участю дітей, різнокольорові одноразові стаканчики можуть бути великою атракцією . Рожевий, жовтий або зелений порадують маленьких гостей. Таким чином, вибір одноразових стаканчиків залежить від характеру заходу та гостей, але кожен знайде для себе потрібний посуд.

Тарілки 

Одноразові тарілкице дуже практичний і зручний посуд, особливо на природі чи пікніку. Вони не ламаються, не потребують змивання, довговічні та зручні у використанні. Що стосується вибору одноразових тарілок, то він майже такий же широкий, як і у випадку з чашками. В першу чергу цінуються одноразові паперові тарілки . Вони довговічні та екологічні. Пластикові одноразові тарілки все ще дуже популярні , але зміна законодавства та екологічна свідомість людей призводять до того, що вони поступово замінюються більш екологічними версіями. До них відносяться, наприклад, пластини з цукрової тростини, бамбукові плити або пластини з целюлози.

Однак вибір тарілок не обмежується матеріалом, з якого вони виготовлені. Ви також можете вибрати з багатьох форм і розмірів. На ринку, крім класичних круглих тарілок, ви знайдете  супниці, підчеревинки, овальні тарілки для тіста або невеликі підноси для закусок . Ви також можете придбати в магазинах одноразові тарілки багатьох кольорів. Такі тарілки ідеально підійдуть для святкових вечірок або днів народжень. На жаль, кольорові тарілки зазвичай виготовляють із пластику.

Столові прилади

Якщо ви вже знаєте, які тарілки будете їсти і з яких чашок пити, час вибрати столові прибори. Під час заходу на відкритому повітрі вони не можуть бути відсутніми. Зрештою ми не зможемо все з’їсти пальцями. У випадку зі столовими приборами вибір такий же величезний, як і у випадку з рештою одноразового посуду. Ножі, виделки, ложки з білого пластику є стандартним і найпопулярнішим вибором. Серед одноразових рішень також популярні прозорі столові прибори . Вони є, але довговічніші, ніж їх білий побратим, а також виглядають більш елегантно.

Серед одноразових столових приладів можна знайти і інше кухонне начиння, яке може бути незамінним на вечірці. Серед них, зокрема, одноразові ложки для морозива. Це ідеальне рішення для заходів на відкритому повітрі, де подають морозиво та десерти. Також великою популярністю користуються вилки для картоплі фрі. Це дешеве і практичне рішення для гастрономії, де подають вуличну їжу. Останнім часом все більшої популярності набувають також столові прилади з натуральних матеріалів. Дерев’яні, бамбукові або цукрової тростини. Такі столові прибори не тільки екологічні та функціональні, але й чудово виглядають.

Інші необхідні аксесуари

Чашки, тарілки та одноразові столові прилади – основа успішного заходу на природі. Однак варто також запастися додатковим посудом, який зробить ваше свято ще кращим. Палички для шпажки, пластикові коктейльні трубочки, зубочистки або мішалки може бути дуже корисним. Але хороша вечірка – це ще й гігієна.
Організовуючи свій захід на природі, не забудьте запастися серветками та кухонними рушниками. Ваші гості це обов’язково оцінять.

Матеріали, які використовуються при виготовленні одноразового посуду

Одноразовий посуд – поширене рішення в закладах громадського харчування, закладах громадського харчування, а також надзвичайно популярне в побуті. Для виробництва одноразового посуду виробники використовують широкий спектр матеріалів, вирішуючи при цьому три основні проблеми: зручність продукту, надійність і екологічну небезпеку. Розглянемо докладніше використовувані матеріали та їх параметри.

1. Пластик

Пластик сьогодні найбільш широко використовується для виробництва одноразових виробів, як для приватного, так і для професійного використання. Виготовляється з різних термопластів. Особливо популярні такі термопласти, як поліетилен високої щільності, поліпропілен і полістирол. Вироби, виготовлені методом вакуумного формування, мають такі переваги:

Однак головний їхній недолік – загроза навколишньому середовищу. Полімери, які використовуються в цих продуктах, розкладаються з часом, який вимірюється сотнями років (наприклад, той самий поліетилен розкладається протягом 400 років).

2. Паперовий посуд

Папір є сировиною, яка в основному використовується для виробництва плоских підставок, тарілок і чашок. Целюлоза екологічно чиста, має хороші показники міцності, але менш стійка до вологи, ніж пластик, і дорожча. Найчастіше використовується в закладах громадського харчування та HoReCa для видачі різної продукції на винос або для накриття столів під час заходів на природі.

Картонний посуд в основному використовується для оформлення продуктів на винос для професіоналів. Незважаючи на те, що картон призначений для тимчасового використання, він дуже міцний. Це міцний і естетичний матеріал, виготовлений з обробки паперу. Повністю придатний до вторинної переробки є екологічною альтернативою іншим видам одноразового застави. Основними одноразовими картонними виробами є стаканчики та коробки для піци. Однак паперові тарілки і келихи також дуже популярні на інтимних вечірках. Легкі та зручні, ці одноразові предмети є хорошим вибором для будь-якого випадку. Крім того, їх можна персоналізувати відповідно до ваших побажань. Однак слід зазначити, що міцність картону нижча порівняно з іншими матеріалами, такими як бамбук. Він також не повинен контактувати з кулінарною олією.

3. Посуд із пінополістиролу

Полістирол — це твердий пластик, відомий своєю жорсткістю та стійкістю, але, насамперед, своєю водонепроникністю. Його найбільша перевага в тому, що він багаторазовий і витримує коливання температури від -5 °C до 80 °C. Як наслідок, матеріал відомий для виробництва харчових підносів, графинів, склянок і келихів. На ринку ви знайдете його в різних кольорах, а саме: чорному, білому або прозорому. Тому для вечірок і днів народжень розумно буде віддати перевагу поліестеровим чашкам . Після використання вироби з полістиролу слід викидати в урну для побутових відходів.

4. Посуд із натуральних матеріалів

Біологічні матеріали, тобто кукурудзяний крохмаль, цукрова тростина та інша сировина, виконують ті ж функції, що й термопласти, але в той же час завдяки своєму біологічному походженню набагато легше переробляються і не становлять загрози для навколишнього середовища. За експлуатаційними властивостями вони не поступаються пластмасам, але коштують трохи дорожче. В даний час найпопулярнішим є бамбуковий посуд. Бамбук є одним з основних матеріалів для виробництва одноразового посуду. Набагато елегантніший і екологічніший, ніж пластик, бамбук повністю підлягає переробці та не забруднює навколишнє середовище. Бамбуковий посуд зберігає якість страв і напоїв, оскільки не вбирає смак і запах. Однак, як і пластик, він не підходить для мікрохвильової печі. Бамбукові тарілки і миски краще мити вручну, щоб зберегти їх для повторного використання. Крім посуду, в наявності широкий асортимент виробів з бамбука. Цей біорозкладаний матеріал користується великою популярністю завдяки своїй довговічності, тому він знаходить своє місце не тільки на кухні, але і на вечірках.

5. Пластик з прискорювачами розкладання

Пластик з прискорювачами розкладання є компромісом між натуральною сировиною та синтетичними полімерами. Вводячи в структуру поліетилену або поліпропілену спеціальні добавки, можна скоротити час його розпаду в природі з 200 – 400 років до декількох місяців. Такі рішення також досить дорогі, вони популярні в основному в США і Західній Європі.

Оскільки виробництво одноразового посуду зростає з кожним роком, ініціативи щодо переходу на біорозкладні продукти є дуже позитивними з екологічної точки зору. Однак економічні фактори уповільнюють цей процес, особливо в країнах з низьким і середнім рівнем доходу. Адже щорічний сезон шашликів впливає на споживання одноразового посуду. Якщо ви плануєте купити одноразові стакани та блюдця, постарайтеся вибрати найкраще для навколишнього середовища.

Одноразовий посуд: плюси і мінуси

Одноразовий посуд має багато переваг, в основному завдяки своїм властивостям. Одноразовий посуд міцний, легкий і вимагає мало місця для зберігання. Вони також дешевші, ніж скляний посуд. Завдяки тому, що одноразові столові прибори не б’ються і легко миються, їх іноді використовують як багаторазовий посуд. Однак одна з їхніх найбільших переваг полягає в тому, що нам не потрібно їх мити, тож прибирати після вечірки швидко та весело. Однак їх найбільшим недоліком є ​​те, що вони не є екологічно чистими. Якщо ви не хочете тонни відходів, які розкладаються кілька сотень років, але все одно хочете насолоджуватися зручністю одноразового посуду, вибирайте посуд з паперу чи інших природних матеріалів.

Exit mobile version