Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Що таке захист кінцевих точок і чому безпека кінцевих точок така необхідна сьогодні?

Швидкий інтернет змінює спосіб ведення бізнесу людьми, що призводить до збільшення кількості пристроїв, які можуть скористатися перевагами низької затримки та високої пропускної здатності, що дозволяє підприємствам по-справжньому трансформуватися. Але нова хвиля кінцевих точок представляє як можливості, так і ризики для бізнесу.  Адже поверхня атак швидко розширюється. Тож впровадження захисту кінцевих точок сьогодні важливіше, ніж будь-коли раніше! Особливо, під час війскового стану, коли фіксується багато атак загарбника.

Щоб захистити мережу від кібератак, дуже важливо вибрати ефективне рішення безпеки EDR.

Інвестування в рішення безпеки вимагає ретельного розгляду, оскільки це критично важливе рішення підприємства.

Безпека кінцевих точок або виявлення та реагування на атаки кінцевих точок (EDR) стосується захисту мережевих пристроїв, включаючи ноутбуки, смартфони та планшети, які використовуються для доступу до бізнес-мереж і служб. Він призначений для захисту цих гаджетів від численних онлайн-небезпек, включаючи шкідливе програмне забезпечення, програми-вимагачі та фішингові атаки. Для цього потрібна складна програмна система, яка може виконувати кілька функцій.

Однією з найбільш переконливих причин надійної безпеки кінцевих точок у сучасному світі є те, що 70% найбільш успішних порушень відбуваються в кінцевій точці. У поточному сучасному середовищі роботи з дому (WFH) все більше співробітників підключаються до внутрішніх систем з кінцевих точок поза офісом.

Кінцева точка є однією з найнебезпечніших загроз безпеки організації і може забезпечити простий шлях і точку входу для кіберзлочинців. Зловмисники можуть використовувати активи компанії для виконання коду або використання вразливостей через кінцеву точку і атака може швидко вийти з-під контролю, якщо виявлення атак і реагування на них не надаються точно.

Саме тому один із найкращих способів захистити свою мережу від атак – це впровадити технології захисту кінцевих точок. Ось деякі з основних переваг, які надають рішення EDR:

Як вибрати ідеального партнера з безпеки кінцевих точок?

Наявність сильного плану захисту кінцевих точок має важливе значення для боротьби з кіберзлочинністю та як частина більш широкої стратегії ІТ-безпеки, оскільки це значно ускладнить зловмиснику доступ до вашої бізнес-мережі.

На ринку доступний широкий спектр рішень, а також ряд факторів, які слід враховувати при виборі рішення безпеки кінцевих точок для вашої мережі. Найкращими вважаються (у алфавітному порядку):

Проте, останнім часом дещо змінилося. Xcitium оголосив про доступність свого передового рішення для захисту кінцевих точок за технологією ZeroDwell Containment, для користувачів із застарілими продуктами EDR або без них.

За словами Тіма Бандоса, EVP послуг SOC в Xcitium: «Яким би складним не був ваш стек безпеки, завжди будуть виникати нові загрози, які прослизають крізь тріщини. За оцінками, щодня створюється 560 000 нових шкідливих програм, застарілі постачальники EDR не зможуть виявити від 1% до 5% невідомих ворожих корисних навантажень, які завдають величезної шкоди».

А кількість атак, які проходять кожну мить у світі просто шокує. Якщо цікаво, подивиться самі на радарі (він фіксує всі атаки в режимі реального часу).

Тож що таке технологія ZeroDwell Containment від Xcitium, яка дозволила Xcitium піднятися до верхніх позицій рейтингу?

В основі ZeroDwell Containment від Xcitium «нульова довіра» до всіх без виключення нових процесів на кінцевій точці, тож рішення ізолює всі невідомі або підозрілі коди, що надходять в організацію, поки він не може бути перевірений як надійний: всі невідомі об’єкти винні, поки не доведена невинність. Всі ці об’єкти запускаються у окремій віртуальній машині й не мають впливу на кінцеву точку доти, доки не буде винесений вердикт про безпеку. На відміну від конкуруючих рішень, кінцеві користувачі, програми, дані та бізнес-операції ніколи не перериваються ZeroDwell Containment, а стримані атаки більше не є загрозою.

Як каже Кен Левін, виконавчий директор Xcitium: «Жодна система, яка покладається лише на виявлення, не може гарантувати, що всі шкідливі програми будуть знайдені та усунені, перш ніж вони завдадуть шкоди. Традиційне виявлення не може виявити невідомі об’єкти, і саме тому порушення та викуп зберігаються у всьому світі! Xcitium, однак, ізолює всі невідомі об’єкти, які не мають відомої сигнатури або хешу, запобігаючи пошкодженню зловмисником. Цей підхід, орієнтований на захист, усуває прогалину в кібербезпеці».

Потрібно додати, що Xcitium має рішення для потреб бізнесу чи державних організацій якого завгодно рівня та розміру і пропонує на своєму сайті безкоштовні версії для ознайомлення. Також можна отримати консультацію чи, навіть, презентацію рішень у офіційного представника Xcitium – компанії Ідеалсофт.

У всякому разі, вибір провайдера кіберзахисту залежить тільки від вас, але вибір потрібно зробити! Тож вибирайте й залишайтеся у безпеці!

Exit mobile version