Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Штучний інтелект + автоматизація – інвестиція в розвиток бізнесу

ІТ-мережі сьогодні є основою бізнесу. Надійні мережі дозволяють організаціям здійснювати безперебійні бізнес-операції та постійно надавати послуги клієнтам. Щоб підтримувати здорові, надійні мережі, компанії залежать від ITOps (ІТ-операції). ITOps відноситься до підготовки, моніторингу та управління ІТ-мережами для забезпечення максимального часу безперебійної роботи та кращого досвіду кінцевого користувача.

Яка сфера застосування ITOps?

ITOps – це комплексний термін, який включає завдання моніторингу мереж; застосування конфігурацій; модернізація обладнання, програмного забезпечення та додатків; здійснення заходів безпеки; розробка механізмів усунення систем, що постраждали від стихійних лих або аварій; і надання підтримки для прискорення вирішення проблем клієнтів і, таким чином, підтримки угод про рівень обслуговування.

Іншими словами, ITOps допомагає організаціям підтримувати високоефективні мережі, що має важливе значення для досягнення їх бізнес-результатів.

Виклики в ITOps

Переваги автоматизації ІТ

Оскільки мережі постійно розвиваються, то виникають проблеми, пов’язані із загрозами безпеці. Моніторинг мережі стає дуже складною, виснажливою роботою. Дотримання звичайного підходу до збільшення ресурсів вашої ІТ-команди може не допомогти вам вирішити ці проблеми. Щоб впоратися з проблемами, вам потрібно мати гнучкий, інтелектуальний механізм, керований штучним інтелектом та автоматизацією.

Автоматизуючи рутинні завдання та оптимізуючи щоденні операції з моніторингу ІТ, ви не тільки зменшуєте людські помилки, але й прискорюєте усунення несправностей. Ваші команди з моніторингу ІТ також зможуть зосередити свій час і зусилля на стратегічному та ефективному мисленні, додаючи більше цінності з точки зору рентабельності інвестицій, замість того, щоб виконувати прості повторювані адміністративні завдання, які додають мало цінності. Крім того, автоматизація має важливе значення, якщо ви плануєте розширити свою організацію.

Автоматизація може допомогти вам захистити своє середовище. Наприклад, вона може запобігти несанкціонованому доступу у великій організації з тисячами співробітників.

Як правило, ІТ-адміністраторам доручено призначати ролі користувачів та права або привілеї користувачів усім в організації. Іноді співробітник залишає компанію, але все ще має доступ до організаційних файлів. Іноді співробітник, який був суперадміністратором, переходить в іншу команду, але все ще має свої права доступу.

Коли ІТ-адміністраторам доводиться перевіряти ці зміни співробітників і змінювати ролі та права доступу вручну, можуть бути допущені деякі помилки, які піднімають проблеми безпеки в майбутньому. Але автоматизація дозволяє уникнути цих проблем. Можна визначити набір правил або критеріїв, а також додавати або видаляти користувачів на його основі. Це зменшує кількість людських помилок і захищає вашу мережу.

Можливості AIOps для моніторингу мережі

Наше недавнє опитування також показало, що 45% компаній планують впроваджувати стратегії на основі AIOps (операції з використанням штучного інтелекту) у моніторингу мережі. Перехід на моніторинг на основі AIOps допоможе вашій робочій силі функціонувати більш стратегічно і дозволить всій організації застосувати інноваційний підхід. Це дуже позитивно позначиться на вашому бізнесі.

Виконання операцій моніторингу мережі за допомогою AI або інструментів, керованих штучним інтелектом, називається AIOps. AIOps у моніторингу мережі в першу чергу допомагає вам активно контролювати мережу та зменшити виникнення несправностей на початку, ефективно зменшуючи час простою.

Аналіз першопричини

Середній час ремонту (MTTR) є ключовим показником, який ІТ-адміністратори прагнуть тримати якомога нижчим. Але для зменшення значення MTTR вирішальне значення має прискорення ідентифікації першопричини. Хоча ви отримуєте всі необхідні дані від моніторингу мережі, знайти першопричину, аналізуючи величезні обсяги різноманітних, складних даних, може бути копітким завданням.

AIOps автоматизує цей процес. ШІ швидко зчитує дані, автоматично співвідносить показники, осмислює дані та пропонує можливі першопричини. Це ефективно скорочує час, необхідний для вирішення проблеми.

Прогнозування потужностей та автоматизація потужностей

Особи, які приймають рішення в організаціях, часто стикаються з бюджетними проблемами при плануванні масштабування. Вони повинні мати глибше розуміння вимог до обчислень, мереж, зберігання та програмного забезпечення своїх вхідних робочих навантажень, щоб визначити оптимальний рівень ресурсів.

Без ретельного розуміння та планування ви можете надмірно забезпечити ресурси для розгортання, яке стане марним. Може бути і протилежне; Відсутність належного планування та аналізу може призвести до недостатнього забезпечення критично важливого розгортання.

Ресурси підприємства можна оптимально забезпечити за допомогою підходу на основі штучного інтелекту. Історичні дані моніторингу мережі лягають в основу прогнозування ємності. ШІ використовує ці дані, виявляє закономірності та генерує високоточні прогнозні значення для критичних мережевих ресурсів.

Платформа AIOps використовує алгоритми машинного навчання та прогнозної аналітики для прогнозування майбутніх потреб у потужності мережі, що дозволяє приймати точні, обґрунтовані рішення та уникати можливої кризи ресурсів. Платформа AIOps також дозволяє автоматизувати надання робочих навантажень на основі їхніх потреб, що призводить до оптимального використання ваших критичних ресурсів.

Завершіть втілення своєї стратегії ITOps за допомогою комплексного інструменту моніторингу: ManageEngine OpManager Plus

Щоб протистояти складним, постійно мінливим вимогам моніторингу мережі, вам потрібен механізм ІТ-моніторингу на основі AIOps. Така система не тільки відстежує мережу, але й пропонує уявлення про майбутні події, наприклад, шляхом прогнозування попиту або активного виявлення проблем, що дуже допомагає вашим ІТ-командам.

ManageEngine OpManager Plus – це інтегроване рішення для моніторингу ІТ-мережі, яке дозволяє впорядкувати всі ваші ITOps з однієї консолі, усуваючи необхідність закупівлі окремих рішень. Враховуючи майбутні тенденції, компанія-розробник ManageEngine активно розробляє функції на основі штучного інтелекту, щоб дозволити ІТ-командам стати більш стратегічними та продуктивними. Погляньте на нещодавно запущені функції на основі штучного інтелекту.

Ось деякі інші ключові характеристики OpManager Plus:

То що, зацікавив OpManager Plus? Спробуйте демо-версію безкоштовно, щоб відчути наш продукт з перших рук. Ії можна завантажити безкоштовно з сайту розробника – ManageEngine. Або звернутися до офіційного постачальника – компанії Ідеалсофт.

Exit mobile version