Site icon FAKTY.org – важливі новини!

США закрили своє останнє консульство в Росії

США закрили своє останнє консульство в Росії
США та Росія
Shutterstock

Зробили це після того, як Москва внесла Сполучені Штати до списку “недружніх країн”

На тлі агресії Кремля США закрили своє останнє консульство в Росії. Воно розташовувалося в Єкатеринбурзі. Прощальне звернення генерального консула Сторроу опубліковано на сторінці консульства у Facebook.

“Генеральне консульство США в Єкатеринбурзі протягом 27 років єднало Урал і Західний Сибір зі Сполученими Штатами, надаючи візові послуги та послуги для громадян США, проводячи заходи з вивчення англійської мови, семінари для підприємців та обмінні програми. Наша команда виявляє щиру цікавість до людей, які живуть у цьому регіоні, і відносини, які ми створили за ці роки, є фундаментом двосторонніх зв’язків”, – ідеться в повідомленні.

Зробили це після того, як Москва внесла Сполучені Штати до списку “недружніх країн” – повідомила генеральна консул Америки.

Так званий “чорний список” Росія затвердила кілька днів тому. Окрім Штатів, у ньому опинилася ще й Чехія. Проти дипломатичних представництв обох країн ввели санкції. Президент Чехії такий крок назвав дурістю. А в ЄС заявили: Росія не дотримується міжнародного права та підриває дипломатичні відносини .

Як повідомляв 5.UA, 17 квітня 2021 року Чехія заявила про висилку 18 російських дипломатів, пов’язаних із російськими спецслужбами. Причиною таких заходів стала підозра в причетності Головного управління Генштабу Росії до вибухів на складах боєприпасів у Врбетіце 2014 року. Пізніше чеські ЗМІ повідомили, що там могла зберігатися зброя для України. Хоча згодом віцепрем’єр Чехії заявив, що боєприпаси зі складу в Чехії російські спецслужби планували підірвати в Болгарії.

 

Exit mobile version