Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Сучасні прилади для скринінгу слуху у новонароджених

ZFFjay2XOk0iNR-xPalHPiyLrDhhrQTtw7kOnoPG9diF_tnBjjaFTCWgn7Sp-NFJPIT5HuhV_crsQjigJgyxfhtrgx0F0nKLLQhJ65ETkEW4-nBP616flB-1cUwm5K8cKZoKxGxO0dzf3V8cna92XhRhJd0W8nMIdjnGjxGdTFS4ybXs-jNqyoqnGtGJEw

Новонароджена дитина потребує не лише турботи, але й всебічного обстеження її розвитку, адже будь-які вади значно легше виправити, якщо вони будуть виявлені якнайраніше. Це стосується як загального стану здоров’я, так і роботи органів чуття, в тому числі й слуху. Якщо виникли бодай найменші підозри стосовно слуху у дитини – потрібно негайно проводити якісну діагностику. Звичайно, не всі існуючі методи діагностики слуху прийнятні для новонароджених та немовлят. Проте зараз досить часто використовується один з найсучасніших методів – реєстрація отоакустичної емісії.

Скринінг немовлят за для чого застосовується аудіометр для новонароджених знижує середній вік виявлення втрати слуху з 14 місяців, що дозволяє батькам та лікарям одразу ж визначити, чи є у немовля втрата слуху.

Отоакустична емісія

Отоакустична емісія (ОАЕ) – це відносно слабкі звуки, які можуть бути зареєстровані у зовнішньому слуховому проході, хоча насправді походять із равлика внутрішнього вуха. Медики визнають їх як побічний продукт роботи зовнішніх волоскових клітин щодо посилення коливань базилярної мембрани равлика. Саме виявлення таких звуків і допомагає в об’єктивному діагностуванні проблем зі слухом у дітей з перших днів життя.

Особливістю процедури є її досить висока інформативність та абсолютна безпека. Для пацієнта також важливою є повна відсутність дискомфорту. Це ефективний метод аудіологічного скринінгу, що практично не має протипоказань та обмежень до використання при роботі з пацієнтами будь-якого віку.

Ця методика була вперше застосована у 1978 році та з того часу її ефективність було успішно доведено.

Сучасні прилади для виявлення недоліків слуху

На методі реєстрації отоакустичної емісії побудовано чимало простих та ефективних приладів діагностики проблем зі слухом. Серед них окремо можна виділити пристрої від німецької компанії PATH MEDICAL, які вирізняються не лише високою якістю та достовірністю досліджень, але й зручною формою:

Найважливішими особливостями таких діагностичних засобів є можливість поєднати одразу декілька сучасних методик в одному корпусі, досить зручному для застосування, з безліччю сучасних можливостей. Саме таке комплексне обстеження допоможе правильно встановити діагноз.

Слід пам’ятати, що будь-який пристрій буде найефективнішим при його використанні якомога раніше, при першій появі загрозливих симптомів. Не варто нехтувати останніми розробками вчених – проведення такого скринінгу швидке та безболісне, воно допоможе виявити проблему на тій стадії, коли шанси на покращення стану найвищі.

Exit mobile version