Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Суперсила від нового екзоскелета!

Нещодавно інженери повідомили про створення нового революційного екзоскелета. Це чудо-винахід здатне створити неймовірно сильну підтримку рукам, ногам і спині. Завдяки новому екзоскелет працівник отримає можливість підняти 10 кг, при цьому відчуваючи вагу не більше одного кілограма. Такий мега-костюм дозволить його власникові втілювати в життя особливо складні універсальні роботи, що вимагають сили, як у робота, але при цьому мізки, як у людини.

Чудовий винахід знайшло назву “Робо-напарник” (оригінальна – Robo-Mate). У продажу екзоскелет з’явився в 2016 році. Використання його передбачається в будівництві, а також, наприклад, на машинобудівному заводі, де проводяться серйозні складні роботи, що вимагають багато сил від працівника.

Такий робочий костюм дозволяє власнику відчувати всього десяту частину від тієї ваги, з яким він працює. Саме винахід є складною конструкцією, що охоплює з усіх боків людини, при цьому, підтримуючи його ноги, руки й навіть спину. Це запобігає появі грижі або скручування хребта при роботах з великими вантажами.

Технологія виготовлення революційного екзоскелета за вартістю затягла на 3 мільйони євро. Німецькі розробники витратили на його створення 2 роки. У проекті брали участь компанії з семи європейських країн, а також, 12 фахівці з 12-ти наукових інститутів.

Наприклад, 15-ти кілограмове автомобільне крісло для працівника, який має такий неймовірний костюм, буде відчуватися все не більше 1,5 кг. До цієї знахідки нікому не приходило в голову з’єднати людини з екзоскелетом в одну спільну робочу силу, за словами керівника проекту доктора Кармена Константинеску. Метою цих розробок було створення незамінного помічника, який буде підтримувати продуктивність робітників і допомагати залишатися їм здоровими.

 

Exit mobile version