Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Трамп накладе 25% тарифів на імпорт сталі з Аргентини і Бразилії

Звинувачуючи Аргентину та Бразилію в заподіянні шкоди американським фермерам через маніпуляції з валютою, президент США Дональд Трамп заявив в понеділок, що він введе тарифи на імпорт сталі та алюмінію, щоб помститися.

Трамп написав у Твіттері, що «Бразилія і Аргентина керують масштабної девальвацією своїх валют. Це недобре для наших фермерів. Тому, вступивши в силу негайно, я відновлю Тарифи на всю сталь і алюміній, які поставляються в США з цих країн».

Коли Трамп підвищив тарифи до 25 відсотків на металопрокат і 10 відсотків на алюміній в 2018 році, обидві країни Латинської Америки отримали пільги.

Закликаючи зробити кроки у, орган сталеливарної промисловості Бразилії заявив, що він здивований цим рішенням і що це суперечить духу партнерства між двома країнами. Instituto Aco Brasil заявив, що рішення в кінцевому підсумку завдає шкоди виробникам стали в США, які залежать від бразильських сталевих компонентів у своїй діяльності.

Бразилія в даний час займає третє місце серед країн, що експортують сталевий прокат в США з 12 відсотками, тільки Канада (20 відсотків) і Мексика (13 відсотків) експортують більше. У той же час тільки 0,5 відсотка стали, імпортованої в США, надходить з Аргентини.

Exit mobile version