Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Віталій Войцехівський та Антон Яценко “рейдерять” ТОВ “Красногірський олійний завод”?

Народний депутат «Слуга Народу» Віталій Войцеховський вирішив винайняти рейдера Євгена Фоменкова для атаки на ТОВ “Красногірський олійний завод”, яке займається виробництвом олії.

Після неуспішної спроби захоплення через своїх черних нотаріусів нардеп вирішив обвинити в цьому Черкаську обласну військову адміністрацію.

За нашою інформацією, силовики готові відкрити кримінальну справу на Войцеховського, а також буде розглянуто питання про те, щоб забрати у нього мандат народного депутата.

Це питання має бути розглянуто фракцію «Слуга народу». Офіс Президента перед парламентськими виборами буде будь-якими способами зачищати політичне поле країни, в тому числі і «своїх».

Тиждень тому рейдери вирішили захопити ТОВ “Красногірський олійний завод”, який знаходиться у селі Антипівка. Відомо, що ТОВ “Красногірський олійний завод” – сільськогосподарське підприємство, яке має потужний земельний банк, займається перероблюванням соняшника на олію та вирощує велику рогату худобу.

Основним власником, який володіє понад 90% статутного капіталу, є Ольга Полозова – дружина відомого на Золотоніщині підприємця, ексдепутата Черкаської обласної ради Віктора Полозова. Інша частка підприємства належить естонській компанії.  У 2021 році підприємство, згідно з фінансовими звітами, завершило із прибутком у 42 млн грн.

Отже, 17 березня на ТОВ прибули “нові власники”, які мали на руках нібито підроблені документи про перереєстрацію, замкнули працівників у ізольованому приміщенні, відібравши перед тим засоби зв’язку. Між тим нинішні власники заявили про підробку рішень щодо зміни власників, які здійснили так звані «чорні нотаріуси», що перебувають у розшуку. Власниця Ольга Полозова стверджує, що рейдери і досі знаходяться біля заводу. На них відкрили кримінальну справу, але поки покарання немає. Ще більше вражає, що відкрита кримінальна справа саме за підробку документів, а не за заволодіння майном.

Оперативно зреагували і першими приїхали на виклик Золотоніська поліція і начальник Олександр Охріменко. Завдяки оперативному втручанню вони не дозволили повністю заволодіти майном ТОВ “Красногірський олійний завод”. Та й ошелешені нахабством молодиків працівники заводу кинулися рятувати все майно.

Популярний черкаський канал заявив, що нардеп Войцехівський має зв’язок з рейдерами і уже в понеділок буде певна інформація з Умані.

Нардеп від СН Віталій Войцехівський днями приїхав до Умані, на запрошення нардепа Анатолія Яценка.

В Умані його зустріли місцеві жителі, які питали його, чому він як депутат, який представляє пропрезидентську партію, ганьбить її своїми зв’язками з колишнім регіоналом Антоном Яценком, який давно відомий багатьом, причому, з найгіршого боку. Він є фігурантом найгучніших корупційних скандалів. Його називають “батьком тендерної мафії”, на махінаціях якої у держави було вкрадено, за деякими оцінками, близько $1 мільярда.

Також Яценка називають творцем корупційної схеми та «чорного ринку» з оцінки нерухомості. Крім того, його звинувачували у підкупі народних депутатів з президентської фракції «Слуга народу» з метою не просто зберегти такий «схематоз», а й навіть розширити його можливості.

Зараз, коли всі намагаються всіма силами допомогти країні побороти окупанта, коли кожна гривня прямує на потреби ЗСУ, а багато публічних людей та народних депутатів пішли захищати свою країну, нардеп Яценко є активним фейсбук-бійцем і розповідає всім і кожному як захищати країну, хоча на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну народний депутат Антон Яценко, “зник з радарів”. Його не бачили у рідному окрузі в Умані, а також він був відсутній у Верховній Раді під час голосування за впровадження воєнного стану в Україні.

Схоже після повернення в Умань Яценко разом з Войцеховським та відомим рейдером Фоменковим вирішили захопити ТОВ “Красногірський олійний завод”.

РЕЙДЕРСЬКЕ ЗАХОПЛЕННЯ ПІДПРИЄМСТВА НА ЧЕРКАЩИНІ: ЯК ПОВ’ЯЗАНІ НАРДЕП ВІД СН ВОЙЦЕХОВСЬКИЙ ТА ОРГАНІЗАТОР ЗАХОПЛЕННЯ ФОМЕНКО

На даний момент ТОВ “Грант Тайм” працює попри вироки суду.

Нещодавно на Черкащині за допомогою ОВА запобігли спробі рейдерського захоплення підприємства – ТОВ «Красногорський олійний завод». Віталій Войцеховський, який активно критикував та звинувачував місцеву владу, сам має до цього відношення. На запитання уманчан про зв’язки з організатором рейдерського захоплення підприємства Євгеном Фоменковим нардеп уникнув відповіді і просто втік. Народ сприйняв це як підтримку колаборанта Фоменкова.

Варто зазначити, що Євген Фоменков має дуже негативну репутацію, він є директором та одноосібним власником ТОВ “Січер-Україна” (на даний момент статус фірми припинено – банкрутство), а також Фоменков має відношення до ТОВ “Грант Тайм” (директор та засновник Безвесільний Костянтин. Володимирович – член ГО “Союз ветеранів АТО”, є співучасниками у кримінальному провадженні № 755/2040/15-к з питань правильності нарахування та повноти сплати до бюджету податку на додану вартість та податку на прибуток під час взаємовідносин у особливо великих розмірах), також компанія “Грант Тайм” робила службову підробку документів з метою отримання незаконного доходу.

Євген Фоменков

Також проти компанії “Грант Тайм” у відкритому доступі можна знайти 254 судові справи, крайнє рішення № 1-кп/643/1338/21 – заволодіння майном в особливо великих розмірах, вчинене у складі злочинної організації, яка займалася підготовкою статутних документів, здійснювала фіктивну підприємницьку діяльність, здійснювала службову підробку документів з метою отримання незаконного доходу внаслідок тяжких та особливо тяжких злочинів у сфері економіки, у тому числі проти державної власності. На даний момент ТОВ “Грант Тайм” працює попри вироки суду.

Чому нардеп Войцеховський приховує факт контактів та зв’язків із Фоменковим і чи не причетний сам Войцеховський до рейдерства агропідприємства на Черкащині…

 

Exit mobile version