Нардепка від “Слуги народу” Ірина Верещук знайшла несподівані аналогії між фактом поваги до Степана Бандери в Україні та “ретроградно мислячими” росіянами, які прагнуть повернутися до часів імперії. Свою думку вона озвучила в ефірі телеканалу ZIK.

Зокрема, нардепка наголошує, що українцям зараз необхідно “стати розумними”.

“Політика держави має змінитися. Безумовно, Бандера став героєм для більшої частини суспільства, образом націоналізму… Та слід зрозуміти, що ця історична постать ніколи не знайде місця в українському пантеоні героїв. Бо історія, як ми б нею не “крутили”, збрехати світу не дозволить” – вважає вона.

“Нам потрібний інстинкт самозбереження. Я не вірю у нинішню державу… Ми мусимо стати розумними, розібратися в історії. Україна. А це не тільки Бандера”, – каже Ірина Верещук.

Вона переконана, що сьогодні історія, крім істориків, нікому не потрібна.

“Я агресивно налаштована щодо цього питання… Майбутнє є складним і ризикованим. Люди, які мислять “ретроградно”, нехай звернуть увагу на Російську Федерацію, де бажають повернутися до часів імперії. Там скрегіт минулого провокує збочення та шизофренію майбутнього”, – зазначає вона.

Нардепка Ірина Верещук балотується на посаду міського голови Києва від партії “Слуги народу”. Голосування за кандидатуру в політсилі провели в три етапи: рішення фракції, поточна соціологія кожного з кандидатів і схильність президента України.