Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Зеленський збирається йти на другий термін, але не в змозі прийняти свій другий бюджет, – Портников

Неспроможність парламентської монобільшості президента Володимира Зеленського проголосувати за проєкт державного бюджету на 2021 рік є наслідком безвідповідального голосування цієї ж монобільшості за персональний склад Кабміну

Таку думку український журналіст, публіцист та громадський діяч Віталій Портников висловив в програмі “Суботній політклуб” на Еспресо.TV.

“Хтось колись казав, що ця людина може балотуватись на другий термін, а вона вже вже не може ухвалити другий бюджет. Я не знаю, як ще охарактеризувати політичне фіаско. Якщо колись в енциклопедіях буде визначення політичного фіаско, то ось воно”, – зазначив Портников.

Безпосередньою ж причиною усклднень з ухваленням запропонованого урядом Дениса Шмигаля проєкту держбюджету він вважає минулорічний турборежим в роботі Верховної Ради.

“В парламенті, дійсно, є монобільшість, яка фактично здатна без будь-яких консультацій з іншими фракціями і депутатськими групами ухвалювати будь-які рішення, яка ще нещодавно, 2019 року, працювала в так званому турборежимі, ухвалюючи найбільш безглузді та неперевірені законодавчі акти, навіть не читаючи їх, голосуючи за якихось міністрів, навіть не знаючи їхніх прізвищ, не те що біографій і програм. А тепер ця ж монобільшість не може ухвалити нещасний, вибачаюсь, бюджет. Бюджет, який запропоновано урядом, сформованим цією ж монобільшістю. Це не те що якийсь опозиційний уряд, який пропонує бюджет, а більшість каже: “Стоп! Нам не подобається Ваш бюджет. Ви хто такі? Вас тут не стояло”. А вони їх обрали. Й виявляється, що у них нуль довіри”, – заявив Віталій Портников.

 

Повний випуск програми:

 

Exit mobile version