Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Зміни у трійці лідерів: опубліковано новий рейтинг партій перед виборами.

гідно з новим опитуванням групи «Рейтинг», трійка лідерів на виборах до Верховної Ради зазнала змін. У порівнянні з попередніми дослідженнями групи, партія «Європейська солідарність» Петра Порошенка (8,2%) випередила «Голос» Святослава Вакарчука (6,6%).

Новий рейтинг, як і раніше, очолює президентська партія «Слуга народу» – її хочуть бачити у парламенті 47% респондентів, які визначилися з вибором і які планують голосувати.

Друге місце займає «Опозиційна платформа – За життя» – 11,6%. У топ-3 потрапила «Європейська Солідарність» (8,2%) Порошенко, далі розмістилася партія «Голос» Вакарчука (6,6%). П’ятірку лідерів замикає «Батьківщина» Юлії Тимошенко – 6,4%.

Попередньо 5% бар’єр можуть не подолати «Сила і честь» Ігоря Смешка (3,6%), «Опозиційний блок» – 3,2%, партія «Українська стратегія Гройсмана» – 2,8%, Радикальну партію Олега Ляшка підтримують 2, 5%, а ВО «Свобода» – 2,1%.

Решта політичних сил завоювали менше 2% підтримки.

Опитування проводилося групою «Рейтинг» 6-10 липня 2019 року серед 2 тисяч повнолітніх осіб. Помилка репрезентативності – не більше 2,2%.

Нагадаємо, згідно з опитуванням «Рейтингу» з 12 по 23 липня, 50% голосували б за «Слугу народу», 12% – за партію «Опозиційна платформа – За життя», і 8% за «Голос», а 7% за партію « Європейська солідарність », 6% підтримували« Батьківщину ».

Згідно з результатами опитування КМІС, проведеного з 25 червня по 7 липня, серед тих, хто визначився, 48,5% проголосували б за партію «Слуга народу», 14,1% – за партію «Опозиційна платформа – За Життя», 9,2 % – за партію «Європейська Солідарність», 6,2% – за Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

Exit mobile version