Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Кібератаки та захист від них

Згідно прогнозу Cybersecurity Ventures до 2025 року кіберзлочинність коштуватиме компаніям у всьому світі приблизно  10,5 трлн доларів США  щорічно, порівняно з 3 трлн доларів у 2015 році. При темпах зростання на 15 відсотків за рік кіберзлочинність є найбільшим переміщенням економічного багатства в історії.

Кібератаки на всі підприємства, але особливо на малий і середній бізнес, стають все більш частими, цілеспрямованими та складними. Згідно з  дослідженням Accenture Cost of Cybercrime Study , 43% кібератак спрямовані на малий бізнес, але лише 14% готові захистити себе.

Кібератака не тільки порушує нормальну роботу, але й може завдати шкоди важливим ІТ-активам та інфраструктурі, які неможливо відновити без бюджету чи ресурсів для цього.

Найпоширеніші типи атак на малий бізнес включають:

Кібератаки можуть вплинути на організацію різними способами — від незначних збоїв у роботі до великих фінансових втрат. Незалежно від  типу кібератаки , кожен наслідок має певну вартість, чи то грошову чи іншу.

Нижче наведено п’ять сфер, у яких ваш бізнес може постраждати:

Деякі галузі більш вразливі до кібератак, ніж інші, просто через характер їхнього бізнесу. Хоча будь-яка галузь може зазнати витоку даних, найбільшому ризику піддаються підприємства, які тісно пов’язані з повсякденним життям людей.

Компанії, які зберігають конфіденційні дані або особисту інформацію, є звичайними цілями для хакерів. Типи підприємств або організацій, які найбільш вразливі до кібератак, включають:

Як зменшити ризик кібератак

Тож у зв’язку зі збільшенням загроз хакерів, впровадження процесів запобігання порушенням безпеки даних є найвідповідальнішим напрямком дій. І тут потрібен підхід у двох напрямках.

Зменшіть передачу даних

Передача даних між корпоративними та особистими пристроями часто є неминучою через збільшення кількості співробітників, які працюють віддалено. Зберігання конфіденційних даних на персональних пристроях значно підвищує вразливість до кібератак.

Обережно завантажуйте

Завантаження файлів із неперевірених джерел може наражати ваші системи та пристрої на ризики безпеки. Важливо завантажувати файли лише з джерел і уникати непотрібних завантажень, щоб знизити вразливість пристрою до зловмисного програмного забезпечення.

Покращити захист пароля

Надійність пароля є першою лінією захисту від різноманітних атак. Використання рядків символів, які не мають значення, регулярна зміна паролів і ніколи їх не записувати та не ділитися ними є вирішальним кроком для захисту ваших конфіденційних даних.

Оновіть програмне забезпечення пристрою

Постачальники програмного забезпечення наполегливо працюють над постійним підвищенням безпеки свого програмного забезпечення, а регулярне встановлення останніх оновлень зробить ваші пристрої менш вразливими до атак.

Відстежуйте витоки даних

Регулярний моніторинг ваших даних і виявлення наявних витоків допоможе пом’якшити потенційні наслідки тривалого витоку даних. Інструменти моніторингу порушень даних активно відстежують підозрілу активність і повідомляють про неї.

Цей підхід передбачає використання різних засобів для захисту комп’ютерів, смартфонів, планшетів та інших пристроїв, які підключені до мережі. До таких засобів належать:

Зараз, до речі, маємо програмні комплекси, які поєднують у собі все перераховане. Згідно аналізу Gartner, можна рекомендувати такі рішення:

Але якщо підходити за принципом «Ціна-Якість», то перелік значно звужується:

Deceptive Bytes пропонує інноваційне рішення проти загроз у найбільш критичних і незахищених активах підприємств, їх кінцевих точках!

Рішення є повністю орієнтованою на кінцеву точку платформою, яка створює динамічну та оманливу інформацію, реагує на мінливий характер розширеного ландшафту загроз і перешкоджає спробам зловмисників розпізнати середовище, яке стримує їх від реалізації їхніх зловмисних намірів, на всіх етапах компрометації в Attack Kill Chain – охоплює передові та складні методи зловмисного програмного забезпечення, постійно забезпечуючи безпеку всіх кінцевих точок і даних на підприємстві.

Xcitium пропонує найповніший захист від програм-вимагачів, використовуючи свою запатентовану технологію автоматичного стримування. Це спосіб нейтралізувати атаки на кінцеві точки без будь-якої втрати продуктивності. Цей EDR ніколи не буде довіряти та завжди перевірятиме 100% невідомих виконуваних файлів, щоб запобігти будь-якій шкоді. Поки невідомі файли зберігаються та виконуються в окремій віртуальній машині, вони негайно аналізуються в хмарі Verdict Cloud і Threat Intelligence, не заважаючи кінцевому користувачеві.

На закінчення.

Зрозуміло, що підприємства знаходяться під  постійною загрозою кіберзлочинності  і повинні вживати заходів для захисту своїх даних. Не чекайте, поки стане надто пізно, вживайте заходів сьогодні, щоб запобігти майбутнім витокам даних і наслідкам, які з цього випливають. Бажаєте дізнатися більше про ці та інші програмні засоби, замовити пілотний проект? Тоді звертайтесь до постачальника рішень кібербезпеки – компанії Ідеалсофт.

Exit mobile version