Site icon FAKTY.org – важливі новини!

“Контрабандист” Ілля Павлюк очолив компанію “Слуг” на місцевих виборах

Ілля Павлюк

Ілля Павлюк

Керівником виборчої кампанії партії «Слуга народу» на місцевих виборах став Ілля Павлюк, який також координує старих представників «Зе!Команди», що працювали в регіонах на минулих виборах.

Про це йдеться у статті «Української правди».

За даними видання, Павлюка називають тіньовим керівником всієї нинішньої виборчої кампанії Зеленського. Він є непублічним членом команди президента і допомагав йому ще на президентських виборах.

Джерело видання розповів, що Зеленський пропонував посаду Павлюку, однак той відмовився.

«Ілля не є якимось приходящим, він повноцінний член команди. Вова навіть пропонував йому якось формалізуватися, але він сказав, що в тіні йому буде зручніше», — сказав один з близьких соратників президента.

Крім цього, Павлюк має у Верховній Раді окрему групу нардепів «Слуги народу», яких намагався розпустити тоді ще глава Офісу президента Андрій Богдан із-за того, що запідозрили у лобіюванні інтересів олігарха Ріната Ахметова.

У минулому Павлюк був соратником депутата-комуніста Ігоря Калетніка. За часів екс-президента Віктора Януковича його називали «смотрящим» за митницею. Павлюк офіційно вважався його помічником в період з 2007 по 2011 рік.

Тоді Павлюка називали «королем контрабанди західної митниці». Він сам виходець з Чернівців та в своєму регіоні «вирішував питання» за переміщення вантажів через митний кордон України. ЗМІ писали, що хтось називав це імпортом, а хтось контрабандою в особливо великих масштабах.

УП зазначає, що крім Павлюка, місцевими виборами займаються перший заступник голови ВП Сергій Трофимов, голова партії Олександр Корнієнко та перший помічник президента Сергій Шефір.

Exit mobile version