Site icon FAKTY.org – важливі новини!

Що таке іграшки для дорослих?

Іграшки для дорослих, також звані секс іграшки або «шлюбнимі помічники», — це предмети, які люди використовують, щоб отримувати більше задоволення під час сексу чи мастурбації. Іноді секс-іграшки також можуть використовуватися з медичною метою, якщо у вас є сексуальна дисфункція або захворювання. Є багато різних секс-іграшок, і люди використовують їх із різних причин.

Цілком нормально використовувати секс-іграшки, але також абсолютно нормально і не робити цього — це особисте рішення, і всі люди різні. Поки ви використовуєте безпечні секс-іграшки, в цьому немає нічого шкідливого.

Чому люди використовують секс-іграшки?

Різні люди можуть вирішити використати секс-іграшки з різних причин. Для деяких використання секс-іграшок – це найпростіший (або єдиний) спосіб досягти оргазму – це особливо характерно для людей з вульвою. Іноді люди використовують секс-іграшки, щоб допомогти їм мастурбувати. Люди також використовують секс-іграшки під час сексу зі своїми партнерами.

Деякі люди з обмеженими можливостями або з обмеженою рухливістю використовують секс-іграшки, щоб полегшити мастурбацію, займатися сексом або займатися сексом або позами, які інакше були б для них важчими або неможливими.

Секс-іграшки також можуть допомогти у лікуванні симптомів деяких розладів, таких як еректильна дисфункція, розлад генітального збудження, гіпоактивний сексуальний розлад та розлад оргазму. І деякі люди вважають, що секс-іграшки допомагають їм впоратися із сексуальними побічними ефектами певних ліків, стану здоров’я чи менопаузи — такими як низький статевий потяг чи зниження чутливості у їхніх геніталіях.

Які існують види секс-іграшок?

Існують тисячі різних секс-іграшок. Деякі з найбільш поширених включають:

Існує так багато різних секс-іграшок та способів їх використання, що зрозуміти, з чого почати, може здатися трохи приголомшливим. Піти в магазин секс-іграшок і розпитати когось, хто там працює, про різні продукти, може бути чудовим способом дізнатися більше про секс-іграшки та про те, що може підійти саме вам. Ви також можете просто спробувати щось, що здається цікавим і продовжити. Або ви можете вирішити, що секс-іграшки не для вас, і це також абсолютно нормально. Справа в тому, що існує безліч варіантів для різних тіл і різних видів сексу, тому незалежно від того, хто ви і який у вас секс, секс-іграшки можуть бути для вас варіантом.

Як безпечно користуватися секс-іграшками?

Спільне використання секс-іграшок з іншими людьми може призвести до поширення ЗПСШ — якщо хтось, хто має ЗПСШ, використовує секс-іграшку, біологічні рідини на цій іграшці можуть передати інфекцію наступній людині, яка використовує цю іграшку. Тому, якщо ви використовуєте секс-іграшку з партнером, важливо вжити заходів для запобігання ЗПСШ.

Мийте секс-іграшки м’яким милом і водою після їх використання і до того, як вони торкнуться геніталій іншої людини. Використання презервативів на секс-іграшках може допомогти зберегти їх у чистоті та запобігти поширенню ЗПСШ. Просто переконайтеся, що ви змінюєте презервативи до того, як іграшка торкнеться геніталій іншої людини.

Якщо ви використовуєте секс-іграшку в своєму анусі, переконайтеся, що ви використовуєте багато змащення. Анус не змащується (не намокає) так, як це робить піхву, тому засовувати щось у дупу без мастила може бути болісно, незручно і навіть небезпечно. І ніколи не поміщайте секс-іграшку, яка була в анусі, у піхву, не помивши її і не змінивши презерватив. Якщо мікроби із заднього проходу потрапляють у піхву, це мможе призвести до вагініту.

Також важливо переконатися, що будь-яка секс-іграшка, яку ви використовуєте у своєму анусі, має широку основу або будь-який інший спосіб запобігти її повному проникненню. Якщо секс-іграшка входить до вашого ануса так далеко, що ви не можете до неї дотягнутися, можливо, вам доведеться звернутися до медсестри або лікаря, щоб витягти його. (Ви не можете втратити секс-іграшку у піхві, тому що шийка матки блокує її кінець.)

Не використовуйте силіконове мастило з силіконовими секс-іграшками (якщо ви не надягаєте на них презервативи) – силіконове мастило може вступити в реакцію з твердим силіконом у вашій іграшці та пошкодити її. Мастило на водній основі можна використовувати з будь-якою секс-іграшкою (і з будь-яким презервативом).

Якщо ви поміщаєте секс-іграшку всередину свого тіла (в рот, піхву або анус), найкраще використовувати її з безпечного для тіла непористого матеріалу – наприклад, зі 100% силікону (не суміші силіконів), твердого пластику, нержавіючої сталі, алюмінію та ударостійкості Скло. Іграшки з непористих матеріалів не вбирають мікроби та їх легше утримувати у чистоті.

Секс-іграшки, виготовлені з матеріалів, які можуть бути пористими, таких як силіконові суміші, желеподібна гума, ПВХ, вініл, TPR, TPE, еластомер або інші еластичні пластмаси можуть поглинати мікроби, які можуть призвести до інфекцій, навіть якщо ви завжди миєте іграшку. Але ви завжди можете надіти презерватив на свою іграшку, щоб вона залишалася чистою і щоб будь-які мікроби не потрапили у ваше тіло.

Щоб дізнатися, як краще чистити секс-іграшку і доглядати за нею, прочитайте інструкцію, що додається, або запитайте у співробітників місцевого магазину секс-іграшок.

Завжди краще використовувати секс-іграшки, спеціально призначені для сексу, особливо якщо викладаючи їх усередину свого тіла. Секс-іграшки, зроблені своїми руками, можуть бути небезпечними, особливо якщо вони можуть зламатися, мають шорсткі, гострі чи незакріплені деталі або виготовлені з антисанітарних матеріалів або можуть викликати реакцію.

Exit mobile version